Politika

Saopćenje Gradske izborne komisije Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA ZENICA

06.10.2022.godine

Saopćenje za javnost

U interesu istinitog i tačnog informisanja javnosti, a sa ciljem zaštite principa nezavisnosti, nepristrasnosti i transparentnosti rada Gradske izborne komisije Zenica obavještavamo vas o sljedećem:

Naredbama CilKa BiH od 03. i 04.10.2022.godine odobrilo se otvaranje 32 vreće sa biračkih mjesta čiji članovi nisu dostavili pravilno upakovan materijal, a u cilju pravilnog pakovanja izbornog materijal.

Tokom 04. i 05. 10.2022.godine u prisustvu akreditovanih posmatrača pozvani su članovi biračkih odbora na ponovno pakovanje i predaju izbornog materijala, a uručena im je i kopija Zapisnika o primopredaji izbornog materijala za biračko mjesto na kojem su bili angažovani.

Naredbom ClKa broj 05-1-07-1-2093-1/22 od 04.10.2022. godine naloženo je u cilju pravilnog objedinjavanja rezultata na biračkim mjestima na kojima birački odbor nije pravilno utvrdio izborne
rezultate da se izvrši ponovno brojanje.

Ponovno brojanje organizirano u skladu sa važećim propisima, a istom su prisustvovali akreditovani posmatrači i to dana 05.10.2022. godine u prostorijama Gradske uprave Zenica, a isto je okončano za dva biračka mjesta u 18:00h. Danas od 17:00 bit će upriličeno ponovno brojanje po gore navedenoj naredbi.

Pored navedenog obavještavamo vas da je uz usmenu naredbu CiKa produžen rok za unos izbornih rezultata, a nakon što isti budu uneseni javnost će biti blagovremeno obavještena.

Predsjednik GIK Zenica Muamer Kovač



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno