Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Sa NES-ovog skupa u Nemili poručeno: Vrijeme je da politika pređe sa riječi na djela

Podijeli ovu vijest:

Narodni evropski savez (NES) Zenica sinoć je održao centralni predizborni skup za Nemilski sliv povodom predstojećih Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, velikom broju mještana Nemilskog sliva predstavljeni su kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Brojnim mještanima obratili su se kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Nedima Spahić, Zaim Imamović-Kaze, Sabira Dizdarević te kandidati za Parlament Federacije BiH Arnel Isak, Melisa Hafizović-Kubat i Elmir Duvnjak, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Melisa Hafizović-Kubat, kandidatkinja za Parlament Federacije BiH, poručila je da želi ostati u svojoj domovini i boriti se za bolje sutra.

„Ne želim da idem iz svoje domovine, jer naši očevi su se borili za ovu državu i davali svoje živote i dijelove tijela, pa zar da nas u miru tjeraju. Dosta je jednih te istih likova na političkoj sceni, dosta je isto tako i lažnih obećanja. Podržite našu listu i glasajte za ove mlade i obrazovane ljude 2. oktobra“.

Nedima Spahić, kandidatkinja za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, pozvala je sve prisutne da podrže žene sa NES-ove liste za predstojeće izbore.

“Ima mnogo pokazatelja koji ukazuju zašto da glasate za Narodni evropski savez, prije svega to se odnosi na infrastrukturne projekte koji svjedoče o boljem životnom standardu našeg stanovništva. Poboljšali smo socijalna davanja kroz naknadu od 1.000 KM mjesečno za sve porodilje, a kao predsjednica Foruma žena NES-a pozivam vas da podržite sve žene sa naše liste”, kazala je Spahić.

Kandidat za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić naglasio je kako NES ima za cilj zbližavanje naroda koje je potrebnije nego ikada ranije.

„Narodni evropski savez je snaga zbližavanja i ona je neophodna u očuvanju naše domovine. Odlučili smo praviti modernu državu po mjeri svih, a da to možemo svjedoče i naša djela. Svi oni koji vam daju velika obećanja i u svojoj kampanji napadaju druge, znajte da su vas prevarili na samome startu. Oni ljudi koji vam prezentuju konkretna djela i rezultate imaju iskrene namjere i svoj glas dajte njima“, kazao je Čivić.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je došlo vrijeme da se mladi aktivno uključe i kroje pozitivne promjene u društvu.

„Prvi put građani ZDK znaju ko im je ministar, imaju mogućnost da iznesu svoje probleme i da vide gdje se troše njihova sredstva. Već 30 godina vas lažu i obećavaju vam nemoguće stvari, a nisu u stanju da riješe najobičnije probleme u lokalnim zajednicama. Imam jednu dobru vijest za vas, danas je raspisan tender za podvožnjak u Nemili i taj problem će biti trajno riješen. Obezbijedili smo 150.000 KM za rekonstrukciju kompletnog podvožnjaka uz nabavku dvije pumpe”, kazao je ministar Isak.

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„Za samo tri godine uspjeli smo napraviti mnoge pozitivne promjene u Zeničko-dobojskom kantonu. Jedan od najvećih problema bile su niske plate u ZDK, a sada smo izborili povišicu za 30% našim policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima. Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece. Sa ponosom kažem da je u ZDK u posljednje tri i po godine urađeno više nego u posljednjih 20 godina“, izjavio je Ramo Isak.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno