Politika

Saopćenje za javnost: Proizvoljno tumačenje komentara predsjedavajuće GV Zenica

Saopćenje za javnost: Proizvoljno tumačenje komentara predsjedavajuće GV Zenica – Komentarišući više puta za govornicom javno iznešenu tvrdnju gradonačelnika Zenice da “aktuelna predsjedavajuća Gradskog vijeća nije legalno izabrana”, te da je kao takvu ne prizna, ista je prokomentarisala na način “ma hajte, molim vas”.

S tim u vezi, apsolutno je neargumentovana i neprihvatljiva reakcija stranke DF na ovu izjavu, pogotovo što se eksplicitno nigdje poimenično ne pominje nijedan političar, niti njegova funkcija ili stranka kojoj pripada. To što je u saopćenju o pomenutom komentaru predsjedavajuće neko prepoznao svog stranačkog predsjednika, predstavlja samo  nagađanje i insinuaciju.

Neprihvatljivo je da se navedeni komentar predsjedavajuće Gradskog vijeća posmatra izvan konteksta diskusije koja je vođena na gore navedeni način i to sračunato s politikantskim ciljem ubiranja jeftinih političkih poena, te i kao svojevrsna “odmazda” zbog smjene prethodnog predsjedavajućeg, inače člana ove stranke. Prava namjera navedenog komentara predsjedavajuće je bila da ukaže na nebitan stav gradonačelnika o tome da li je ili ne njen inače legalno i legitimno provedeni izbor, “nelegitiman”.

Gradonačelnik niti je član Gradskog vijeća, niti učestvuje u izboru predsjedavujućeg, te su samim tim njegovi komentari na Poslovnik o radu Gradskog vijeća irelevantni.

Takođe, smatramo da bi se umjesto pisanja neprincipijelnih saopćenja po principu “političkog spinovanja” predmetna stranka trebala više pozabaviti radom i djelovanjem svojih gradskih vijećnika, a koji u posljednjih desetak mjeseci nisu našli za shodno da niti jednom iziđu za gradsku govornicu i bar djelimično opravdaju mjesečne paušale koje redovno dobijaju.

Gradski odbor A-SDA Zenica bezrezervno podržava predsjedavajuću gradskog vijeća profesoricu Dianu Bešić koja i pored mnoštva opstrukcija i uvreda od strane gradonačelnika i njegovih poslušnika vrlo uspješno obavlja svoju dužnost.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem