Politika

Saopćenje za javnost: Program “Za jaku Zenicu” predstavljen mještanima Lokvina i Donje Vrace

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Program “Za jaku Zenicu” predstavljen mještanima Lokvina i Donje Vrace -Stranka demokratske akcije Zenica održala je danas, u sklopu kampanje za Lokalne izbore 2020., predizborne skupove u Lokvinama i Donjoj Vraci. Kandidat za gradonačelnika prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa Liste SDA za Gradsko vijeće, predstavili su političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu”.

Pivić je istakao da je program “Za jaku Zenicu” djelo struke i izraz potreba građana svih mjesnih zajednica, grada i sela, a programom su definisani i brojni konkretni infrastrukturni projekti na području Lokvina i Donje Vrace.

U MZ Lokvine predviđeno je izmještanje mjesne ambulante u prizemlje objekta, rješavanje problema vodosnabdijevanja svih domaćinstava u okviru projekta “Plava voda”, izgradnja sportskog igrališta ili nove školske sale, zavisno od odluke mjesnih vlasti, te izgradnja javne rasvjete u ulici “Josipa Dakića” u Lukama. Također, radit će se uređenje Društvenog doma Luke, te asfaltiranje lokalnih puteva u mjesnoj zajednici. SDA će se boriti i za povećanje podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju, od koje živi veliki broj stanovnika Kočevskog sliva, a koji danas dobijaju manje podsticaje nego prije četiri godine.

Među prioritetima će biti i nastavak rekonstrukcije regionalne ceste “Čajdraš-Ovnak” koju je ove godine započela Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s SDA, uprkos opstrukcijama od strane Fuada Kasumovića. Pivić je istakao da su navedene opstrukcije najbolji primjer posljedica retrogradne politike aktuelnog gradonačelnika koji je pokušao zaustaviti sve razvojne projekte SDA sa kantonalnog nivoa, bez obzira na štetu koju trpe građani, od generacijskog projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice, do izgradnje puteva i škola, ali da je sretan što su građani shvatili da 15. novembra moraju kazniti politiku opstrukcija, svađa i stvaranja razdora među Bošnjacima.

“Zenica je srce Bosne i Hercegovine, a SDA najjača snaga koja je Bošnjake i Zenicu uvijek vukla naprijed. To potvrđuju mega projekti realizovani tokom tri prethodna mandata vlasti SDA na čelu s našim gradonačelnikom, rahmetli Husejinom Smajlovićem, koji su potpuno promijenili imidž grada. Zenica je sa Kasumovićem postala grad slučaj, ostali smo bez naših najvažnijih simbola, a narod je posvađan i razjedinjen. Zenica to nije zaslužila, a ovi izbori su prilika da građani kazne takvu politiku i da se vratimo razvoju”, poručio je Pivić.

SDA će u naredne četiri godine raditi na poboljšanju uslova života u MZ Donja Vraca. Program “Za jaku Zenicu” predviđa rekonstrukciju lokalnog puta, adaptaciju doma Mjesne zajednice te obnovu pješačkog mosta Donja Vraca – Banlozi.

Mještani Lokvina i Donje Vrace pozdravili su čvrsto opredjeljenje Stranke demokratske akcije da Zenicu vrati na pravi kolosijek, te da na čelu s budućim gradonačelnikom prof.dr. Nezirom Pivićem i uz podršku većine u Gradskom vijeću koju će, sigurni smo, okupiti SDA, jer imamo najbolju listu od obnove nezavisnosti, naš grad ponovo bude primjer razvoja, sloge i bošnjačkog jedinstva.

TEKST: SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA ZENICA

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno