Politika

Gradonačelnik Kasumović uručio ruksake prvačićima Osnovne škole “Ćamil Sijarić” u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović uručio ruksake prvačićima Osnovne škole “Ćamil Sijarić” u Nemili – U sedamnaest osnovnih škola na području Grada Zenice danas je počela isporuka školskih anatomskih ruksaka za učenike prvog razreda osnovne škole.

Besplatne ruksake dobit će 1.010 zeničkih prvačića koliko ih je ove godine prvi put sjelo u školske klupe.

Ranije su prvačićima uručeni besplatni udžbenici, a sve zahvaljujući sredstvima Grada Zenica i inicijativi gradonačelnika Fuada Kasumovića da se ista umjesto političkim strankama usmjere za potrebe najmlađih članova naše zajednice.

Ovo je treća godina zaredom kako Grad Zenica obezbjeđuje nabavku besplatnih udžbenika za sve prvačiće. Za te namjene tokom prethodne dvije godine iz Budžeta Grada izdvojeno je 102.000,00 KM.

Isporuka ruksaka bila je povod da gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjeti OŠ “Ćamil Sijarić” u Nemili.

Gradska uprava Zenice je za sve prvačiće u Zenici obezbijedila knjige i ruksake. Međutim, kada je u pitanju nabavka ruksaka uložena je žalba na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača i morali smo sačekati da prođu neophodne zakonske procedure. Želio sam posjetiti prvačiće u Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić” u Nemili jer je to najbrojnija škola“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Vrijednost nabavljenih ruksaka iznosi oko 40.000 KM sa uračunatim PDV-om, a isporuka svih ruksaka će biti okončana u toku sutrašnjeg dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno