Politika

Saopćenje za javnost – «POKRET» krenuo iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je večeras (četvrtak, 01.02.2024. godine) održana Skupština osnivača političke organizacije «POKRET». Prvom zajedničkom sastanku članova inicijativnog odbora i osnivača POKRET-a prisutvovala su mnoga poznata imena iz političkog i javnog života Zenice i Bosne i Hercegovine.

Zajedno su svjedočili rađanju nove snage, čija je misija da građanima  Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i države  Bosne i Hercegovine vrati nadu, dostojanstvo, energiju i prosperitet!

Kako je rečeno, «POKRET» će biti istinska alternativa politikama kojima godinama unazad svjedoče građani Zenice i BiH, kao i zamajac izgradnje bolje, pravednije, sretnije i uspješnije Zenice i BiH. Svoje političke principe i vrijednosti «POKRET»  će „njegovati“ na patriotizmu, porodici, obrazovanju, ekonomiji, ekologiji, nauci, sportu i kulturi.

U realizaciji programskih ciljeva  «POKRET» računa na kvalitetne ljudske resurse koji su se od prvog dana stavili na raspolaganje Inicijativnom odboru za osnivanje, ali i sve druge građane Zenice, ZDK i Bosne i Hercegovine koji žele pozitivne promjene u društvu.

„Pokrećemo se iz Zenice, jer naš grad zaslužuje više i bolje, a mi znamo da može, treba i mora biti bolje! U svakog segmentu života u potreban je pokret, budemo li složni i odlučni kada su u pitanju temeljne vrijednosti društva, uvjeren sam da će ova priča biti uspješna, širiti se po Bosni i Hercegovini. Pokret kreće iz Zenice, jer Zenica je naš grad, u kojem želimo graditi partnerske i prijateljske odnose sa svima koji gaje univerzalne ljudske vrijednosti i koji žele da naš grad ponovo bude grad sporta, kulture, grad u koji će dolaziti turisti, grad u kojem će se iz budžeta plaćati boravak djece u vrtićima, grad u kojem će se subvencionirati prva kupovina stana za mlade, ukratko grad u koji će se dolaziti”, izjavio je Adnan Šabani, aktuelni ministar u Vladi Zeničko – dobojskog kantona i član Inicijativnog odbora za formiranje “POKRET”-a.

„Prije svega, želim istaći da je ovo grupa najhrabrijih ljudi u Zenici, s obzirom na situaciju, a svi tačno znamo šta konkretno se podrazumijeva pod ovom mojoj rečenicom. Pokret će pokrenuti sve nas ka boljem, pokrenut će nas da Zenicu vratimo njenim građanima. Koristim priliku da vas zamolim, sve vas osnivače, da svojim aktivnim djelovanjem okupimo što više pametnih, kreativnih, sposobnih mladih ljudi, koji hoće, znaju i umiju da naša Zenica zasja punim sjajem“,  poručio je Alen Kapković, prvi predsjednik POKRET-a i zastupnik u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona.

U Predsjedništvo POKRET-a, pored Kapkovića, izabrani su Adnan Šabani, dr. Aida Salčinović, aktuelna ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, Amna Šestić i Darijan Mileusnić, a sve do održavanja prvog Kongresa POKRET-a, koji je planiran nakon ovogodišnjih lokalnih izbora.

Na lokalnim izborima u oktobru 2024. godine POKRET će imati svoju listu za Gradsko vijeće Zenice, Kaknja, Zavidovića, Maglaja, Visokog i Žepča, kandidate za načelnike pojedinih općina u Kantonu, ali i za gradonačelnika Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno