Politika

Saopćenje za javnost Pivić: Vratit ćemo službu za BIZ i unaprijediti položaj boračke populacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Pivić: Vratit ćemo službu za BIZ i unaprijediti položaj boračke populacije – Položaj boračke populacije jedan je od najvažnijih prioriteta političke platforme Stranke demokratske akcije i izbornog programa “Za jaku Zenicu”.

Univerzitetski profesor Nezir Pivić, kandidat SDA za gradonačelnika Zenice, u novoj promotivnoj video poruci najavljuje konkretne mjere i planove za unapređenje položaja boraca i njihovih porodica.

“SDA će vratiti Službu za boračko-invalidsku zaštitu kao organizacionu jedinicu Gradske uprave, te unaprijediti poziciju pripadnika boračke populacije kroz dosljednu primjenu zakonskih propisa donesenih na višim nivoima vlasti Federacije BiH ili Zeničko-dobojskog kantona i usklađivanje propisa na gradskom nivou. Takve odluke bi se odnosile na unapređenje položaja u oblasti zapošljavanja, zdravstvene zaštite, banjskog liječenja, obrazovanja i socijalne zaštite boračke populacije”, poručuje Pivić.

VIDEO: https://we.tl/t-UvPTOWHRPa

Za jaku Zenicu!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno