Politika

Saopćenje SDA Zenica: Crkvice su uz Nezira Pivića i SDA -Konkretna ulaganja za bolje uslove života, posebno djece i mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije održala je predizborni skup za građane Crkvica, na kojem su predstavljeni kandidati za Lokalne izbore 2020 te politička platforma i izborni program “Za jaku Zenicu”.

Kandidat za gradonačelnika, univerzitetski profesor i predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić, naglasio je da izborni program predstavlja kvalitetnu platformu za nastavak razvojnog puta Zenice. U prethodne četiri godine na gradskom području skoro da nije bilo ulaganja, a potrebe građana su ignorisane. Poručio je da će se odmah nakon preuzimanja pozicije gradonačelnika posvetiti projektima koji će unaprijediti uslove života za sve građane.

U Crkvicama će se posebna pažnja posvetiti potrebama djece i mladih, tako da je planirana obnova obdaništa, postavljanje “ležećih policajaca” radi zaštite učenika, postavljanje rukohvata za put ka OŠ “Mak Dizdar”, a ovo naselje će dobiti i prvo dječije igralište.

Uz pomoć Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport radit će se rekonstrukcija zgrade Medicinske škole i sportskog igrališta. Planirana je rekonstrukcija ceste Sunčana dolina – Talami, izgradnja trotoara od BP Petrol do Talama te rekonstrukcija glavne ceste od kružnog toka Babina rijeka do PS Crkvice, a u fokusu će biti i unapređenje opće sigurnosne situacije u naselju.

“Vlast SDA je megaprojektima promijenila imidž Zenice, a razvoj je zaustavljen prije četiri godine, kada smo namjeravali intenzivirati ulaganja u naselja. Izgubili smo vrijeme, ali nikad nije kasno da se vratimo na put razvoja i stabilnosti. SDA ima plan za spas Zenice i njenih simbola, a to su prepoznali građani koji će 15. novembra kazniti svađalačku i nazadnu politiku aktuelne vlasti u Zenici”, poručio je Pivić.

Građani Crkvica sa oduševljenjem su pozdravili planove SDA, dajući bezrezervnu podršku profesoru Piviću i najkvalitetnijoj listi kandidata za Gradsko vijeće Zenice od obnove nezavisnosti BiH, na čelu s privrednikom Suadom Kaknjom. SDA na izbore izlazi pročišćena i osnažena, a snažna podrška građana na svim skupovima, kao i izborne ankete, najavljuju neupitnu pobjedu na ovim izborima.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno