Politika

Saopćenje za javnost: Održani impresivni skupovi- Bistrica i Starina su uz SDA i Bakira Izetbegovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica održao je impresivne predizborne skupove u Bistrici i Starini, na kojima su predstavljeni Izborni program i kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na Općim izborima 2022.

Predsjednik Nezir Pivić zahvalio je biračima na veličanstvenoj podršci SDA koja nikad nije kalkulisala oko interesa domovine i naroda Bosne i Hercegovine, a na ove izbore izlazi sa najkvalitetnijim listama, koje su spoj struke, poštenja, patriotizma, mladosti i iskustva. Naglasio je da SDA ima rezultate, a najbolji pokazatelj su rad vlada Federacije BiH i ZDK-a koje su napravile snažne iskorake na svim poljima.

“Zenica nazaduje u svakom smislu, jer njome upravlja čovjek koji je uspio zavaditi brata s bratom i nametnuti govor u javnom prostoru koji nije primjeren glavnom gradu i centru kantona. Isti čovjek nam sada podmeće pukovnika HVO-a na izbornoj listi, koji može proći samo ako za njega glasaju Bošnjaci. To je neprihvatljivo i siguran sam da će građani oštro kazniti takvu licemjernu politiku te ponovo dati povjerenje SDA-u i našem istinskom lideru i patrioti Bakiru Izetbegoviću”, rekao je Pivić.

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević istakao je da je aktuelna Vlada ZDK jedna od najboljih u Federaciji BiH, te da opozicija predvođena Kasumovićem nije uspjela srušiti vladu ni nakon 12 pokušaja. Na ovim izborima, istakao je, SDA stoji nasuprot 11 stranaka koji imaju zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH.

“Naš program je borba za BiH, a njihov borba protiv SDA. Siguran sam da građani to prepoznaju i da će SDA i naš Bakir Izetbegović slaviti briljantnu izbornu pobjedu”, rekao je Galijašević.

Zajedno s zeničkim kandidatima na skupovima su bili i perjanice SDA, predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, premijer Mirnes Bašić, Nermin Mandra, Refik Lendo…

Impresivna podrška građana najava je još jedne sigurne pobjede SDA, a što predviđaju i nezavisne predizborne ankete.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno