Politika

Saopćenje za javnost: Očitovanje predsjednika Savjeta MZ Nemila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Zeničko-Dobojski kanton GRAD ZENICA MJESNA ZAJEDNICA “NEMILA”

Saopštenje za javnost

U povodu opoziva predsjednika Savjeta MZ Nemila od strane Gradskog vijeća Zenica, a na prijedlog 2/3 članova Savjeta MZ Nemila želimo istaći slijedeće:

Savjet MZ Nemila je u skladu sa članom 45. Statuta MZ Nemila na svojoj sjednici održanoj: 14.11.2023. godine donio odluku o pokretanju prijedloga za opoziv predsjednika Savjeta MZ Nemila.

Razlozi zbog koji je Savjet pokrenuo prijedlog za opoziv su sadržani u članu 45. Statuta MZ Nemila, i isti nemaju političku niti bilo kakvu drugu pozadinu.

Savjet MZ Nemila izražava zahvalnost vijećnicima Gradskog vijeća Zenica koji su podržali prijedlog za opoziv, te su tako svojim postupkom iskazali poštovanje prema Savjetu MZ Nemila i građanima Nemile koji su na mjesnim izborima ukazali povjerenje ovom sazivu Savjeta mjesne zajednice.

Savjet također sa čudenjem gleda u vijećnike Gradskog vijeća koji su bili protiv ili suzdržani za prijedlog opoziva, zanemarujući tako činjenicu da je prijedlog za opoziv pokrenulo 2/3članova Savjeta MZ Nemila, poštujući tako Statut Grada Zenice i Statut MZ Nemila.

Također, ne možemo a da se ne osvrnemo na posljednje istupe sada već bivšeg predsjednika Savjeta MZ Nemila gospodina Alena Kapkovića o realizovanim projektima na području MZ Nemila, i projektima koji će biti realizovani u budućnosti.

Stoga Savjet MZ Nemila Javnosti na uvid prezentuje slijedeće činjenice:

1. Veliki dio projekata koje predsjednik Kapković navodi u svome saopštenju su realizovani u periodu kada je dužnost predsjednika Savjeta MZ Nemila obnašao gospodin Ibrahim Čelik, na čemu mu se Savjet najiskrenije zahvaljuje.

2. Projekti koji su realizovani u periodu ovog saziva Savjeta MZ Nemila su plod timskog rada Predsjednika MZ, Savjeta MZ, Gradske uprave Zenica, i projekti proistekli iz programa o prijateljskom okruženju.

3.Ovaj vid suradnje izmedu predsjednika mjesne zajednice i članova Savjeta se mogao nastaviti na dobrobit svih mještana Nemile, da sada već bivši predsjednik MZ nije u svoj rad uveo samovolju, i ignorisanje odluka Savjeta MZ Nemila, što je bio jedan od razloga za pokretanje prijedloga o opozivu.

4.Savjet MZ Nemila uvjerava građane Nemile da ćemo nastaviti sa radom, još bolje i još jače za bolju i ljepšu Nemilu. Tako Vas pozivamo da posjetite naselje Stara Nemila gdje se ovih dana izvode radovi na rekonstrukciji vodovoda “StaraNemila” u vrijednosti cca 250.000. 00KM, a Investitor ovog projekta je Grad Zenica.

5. Na kraju pozivamo Gradonačelnika Zenice i Gradsku upravu da nastavimo sa infrastrukturnim projektima Nemile kao sjedišta regije Nemilskog sliva. Nama je bitno da izgradimo poslovno-stambenu zgradu, da vratimo Zelenu pijacu u Nemilu, da izgradimo trotoar za pješake u ulici Patriotska liga, da daljinskim grijanjem obuhvatimo veći dio Nemile, da asfaltiramo sve ulice u Nemili, da uradimo obalo- utvrdu rijeke Bosne, da izgradimo šetnicu uz rijeku Bosnu, da izgradimo fekalnu kanalizaciju za Romsko naselje (naše komšije to napokon zaslužuju), da izvršimo temeljitu rekonstrukciju Društvenog doma, i još puno toga…

BIĆE NEMILA I BOLJA I LJEPŠA

Zenica, 07.02.2024. godine
Predsjednik Savjeta
Nijaz Muharemović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno