Politika

Saopćenje za javnost: Obećano-ispunjeno – SDA ispunila svoje obećanje stanovnicima Babinskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Obećano-ispunjeno – SDA ispunila svoje obećanje stanovnicima Babinskog sliva – Radovi na rekonstrukciji prve dionice ceste Zenica-Babino u dužini od 1.200 metara, koju finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona, privode se kraju.

Rekonstrukcija puta Zenica-Babino jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata za stanovnike Babinskog sliva. Još prije tri godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s tadašnjim premijerom Miralemom Galijaševićem, izdvojila je prvi milion maraka za rekonstrukciju dionice Kamenolom-Kula, ali su zbog opstrukcija zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića radovi otpočeti tek u februaru ove godine.

Na navedenoj dionici izgrađena je moderna saobraćajnica širine 6 metara, sa svim potrebnim cestovnim objektima, koja će omogućiti nesmetanu i sigurnu putnu komunikaciju prema selima u Babinskom slivu. U ovogodišnjem budžetu Zeničko-dobojskog kantona predviđena su dodatna sredstva od jedan milion maraka, tako da će se ubrzo krenuti s rekonstrukcijom druge dionice ovog regionalnog puta, a stvoreni su i uslovi za redovno održavanje ceste.

Put Zenica-Babino od životnog je značaja za stanovnike Babinskog sliva, a također je važan i za regionalno povezivanje Zenice i Kaknja jer će, kada se završi rekonstrukcija cjelokupne trase, dva grada povezati preko Arnauta i Ribnice savremenom i sigurnom saobraćajnicom.

Rekonstrukcija dionice Kamenolom-Kula sadržana je i u izbornoj platformi “101 projekat za jak ZDK” s kojom je Stranka demokratske akcije nastupila na Općim izborima 2018., a zahvaljujući Vladi Zeničko-dobojskog kantona SDA je ispunila svoje obećanje stanovnicima Babinskog sliva. Obećano-ispunjeno! SDA potvrđuje svoju punu opredjeljenost da, uprkos brojnim blokadama i opstrukcija,nastavi s realizacijom projekata na svim poljima koji će donijeti kvalitetniji život građanima Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno