Politika

Saopćenje za javnost: Nezir Pivić u Janjićima i Putovićima: „Program za jaku Zenicu rješenje da što prije prevaziđemo nepogodu koja nas je zadesila prije četiri godine“

Saopćenje za javnost: Nezir Pivić u Janjićima i Putovićima: „Program za jaku Zenicu rješenje da što prije prevaziđemo nepogodu koja nas je zadesila prije četiri godine“ – Pobjednički tim Stranke demokratske akcije danas je, u sklopu kampanje za predstojeće Lokalne izbore, bio sa mještanima Janjića i Putovića. Kandidat za gradonačelnika prof. dr. Nezir Pivić i kandidati sa Liste SDA za Gradsko vijeće, na čelu s nosiocem liste Suadom Kaknjom, predstavili su “Program za jaku Zenicu”, koji je uobzirio potrebe svih zajednica u Zenici.

Pivić je rekao da je pobjeda SDA na Lokalnim izborima 2020. neupitna, te da će se kao budući gradonačelnik Zenice, uz podršku većine u Gradskom vijeću predvođene Strankom demokratske akcije, posvetiti rješavanju svih problema koji su se nagomilali u prethodne četiri godine vladavine odlazećeg gradonačelnika.

“Program za jaku Zenicu” predvidio je niz infrastrukturnih projekata u ove dvije mjesne zajednice. U Janjićima, gdje je prethodna vlast na čelu s SDA i rahmetli gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem, riješila neka od najvažnijih životnih pitanja, kao što je pitanje vodosnabdijevanja, planirana je izgradnja trotoara do Drivuše, što će omogućiti sigurnije kretanje pješaka, posebno školaraca, adaptacija zgrade društvenog doma te rekonstrukcija mjesne ambulante.

U Putovićima je planirana izgradnja kanalizacije za kompletnu mjesnu zajednicu, izgradnja puta od raskrsnice do Putovića, priključenje svih domaćinstava na Plavu vodu te izgradnja sportskog terena.

“Naš prvi prioritet će biti vraćanje dostojanstva i povjerenja među građane, koji su ozbiljno narušeni zbog retrogradne politike aktuelnog gradonačelnika. Ne smijemo dopustiti da se međusobno svađamo, dok retrogradne snage otvoreno rade na razgradnji naše domovine BiH. Moramo ponovo biti jedinstveni, a SDA je jedina snaga koja je Bošnjake uvijek vodila i može voditi napretku. Zenica nije zaslužila sukobe, podvale, haos, laži i primitivizam. Program za jaku Zenicu je rješenje da što prije prevaziđemo nepogodu koja nas je zadesila prije četiri godine”, rekao je Pivić.

Mještani Janjića i Putovića dali su snažnu podršku prof. Piviću i listi za Gradsko vijeće, prepoznajući SDA kao snagu koja je svojim radom najviše doprinijela stvaranju pozitivnog imidža Zenice i koja je u prethodne dvije decenije vodila računa o ravnomjernom razvoju grada i sela.

Za jaku Zenicu!

TEKST: SDA ZENICA – Saopćenje za javnost

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem