Politika

Saopćenje za javnost: Nezavisni blok Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Nezavisni blok Zenica – Dana 17.09.2020. godinena području Mjesne zajednice Kovanići napadnut je  član i kandidat Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Grada Zenica, predsjednik Mjesne zajdenice Kovanići, uvaženi i poštovani gospodin Nadžak Sulejman. Tom prilikom gospodin Nadžak zadobio je teške tjelesne povrede u vidu frakture lobanje i smješten je u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje se provodi liječenje i oporavak.

Gradski odbor Nezavisnog bolka Zenica javno i oštro osuđuje napad na gospodina Nadžaka smatrajući isti i direktnim napadom na rad i djelovanje Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica. Jasno podrcrtavamo da nema mjesta nasilju i nasilničkom ponašanju niti u jednom kontekstu djelovanja, posebno u vrijeme neposredno prije predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020. godine. Stoga,  pozivamo institucije koje osiguravaju sigurnost i bezbijednost građana/ki Grada Zenice kao i organe gonjenja odnosno Kantonačno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona da promptno poduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju što bržeg rasvjetljavanja ovog djela, procesuiranja počinitelja, a sve u cilju zaštite i satisfakcije gospodina Nadžaka i Nezavisnog bloka Zenica. Podsjećamo da nanošenje teških tjelesnih povreda predstavlja krivično djelo iz člana 172. propiano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine za koje je propisana kazna zatvora.

Također, pozivamo i sve političke subjekte koji djeluju na području Grada Zenica kao i sve građane/kne Grada Zenice da osude ovaj čin nasilja kao čin pritiska na članove i kandidate Nezavisnog bloka i jasno pošalju poruku nulte tolerancije na nasilje i fer političku utakmicu.

U Zenici, dana 18.09.2020. godine

Ekrem Tuka

Predsjednik Gradskog odbora

Nezavisnog bloka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno