Zenica

Saopćenje za javnost: Mještani Gorice nakon 35 godina dobili novi asfalt

Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je jučer svečanosti u Mjesnoj zajednici Gorica, gdje je upriličena svečanost okončanja završetka radova na asfaltiranju puta u dužini oko 1,1 kilometar.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Hasan Hrnjić, predsjednik Mjesne zajednice Gorica, svečano su presjecanjem vrpce pustili u promet put kroz ovo naselje, na oduševljenje brojnih prisutnih mještana koji su novi asfalt dobili nakon 35 godina.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, građanih svih mjesnih zajednica na području grada Zenice zaslužuju više.

PROČITAJTE I:   FOTO: Obilježen Dan škole i 83. godine postojanja OŠ "Hasan Kikić" Tetovo Zenica

“Gorica je jedno ugledno mjesto, oni su evo dobili novi asflatirani put. Vrlo brzo će dobiti najmodernije opremljeni društveni dom. Pokušavam svima omogućiti normalan život, Grad ima novac jer se više ne krade za privatne firme i apsolutno smo opredijeljeni za unapređenje uslova života u svakom dijelu Zenice”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

I predsjednik Mjesne zajednice Gorica nije krio oduševljenje zbog činjenice da su dobili novi asfalt, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je posljednje asfaltiranje puta u ovom mjestu bilo davne 1985. godine.

PROČITAJTE I:   MUP ZDK: Obezbjeđenje utakmice finala Kupa BiH u Zenici

“Nećemo stati na ovome o čemu svjedoči podatak da već sada planiramo asfaltiranje još 250 metara puta. Također, sa gradonačelnikom Kasumovićem, kojem smo neizmjerno zahvalni što smo nakon 35 godina dobili novi asfalt, razgovaramo i o drugim projektima za dobrobit mještana Gorice”, poručio je Hrnjić.

Na kraju ove svečanosti gradonačelniku Kasumoviću, izvođačima radova i zaslužnim mještanima uručene su zahvalnice za doprinos u realizaciji ovog projekta.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010