Politika

Saopćenje za javnost ministra Arnela Isaka

Saopćenje za javnost ministra Arnela Isaka – Proteklih dana na sceni je jeftino političko prepucavanje kandidata za gradonačelnika na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine, za koje vrijeme ispaštaju grad i građani.

Umjesto da kandidati prezentiraju svoje programe i govore o konkretnim učinjenim projektima, nastavili su prepucavanja koja traju skoro četiri godine.

Gradu Zenica ne treba gradonačelnik koji će govorit šta ko nije uradio, nego onaj koji će raditi. Dosta je onih što govore “hvataj neradnika”, a bave se politikom 20-30 godina i ništa nisu uradili za vrijeme svog angažmana u politici.

Dosad su svi kandidati kopirali ono šta sam ja uradio, pa su krenuli u prepisivanje i počeli raditi sponzoriranje turnira, čišćenje prirodnih bogatstava i izletišta, asfaltiraju puteve…

Na putu koje je uradilo ministarstvo na čijem sam čelu svi su se fotografirali, a obećavali su ga uraditi 25 godina. Posebno sam ponosan da kantonalno ministartsvo na čijem sam čelu radi sve u Zenici i nijedan put nije zapostavljen, stoga poručujem svojim protukandidatima kako nema potrebe da obećavaju puteve koji su u nadležnosti kantona. S tim u vezi, izdvojiti ću samo projekt “Glavne gradske magistrale“, druga faza, koji se nastavlja ove godine. Tako da, nema potrebe da obećavate nešto što je već ugovoreno i ide.

Ako Bog da, ići će i nakon 15. novembra kada budem gradonačelnik.

Imali ste vrijeme iza sebe, ništa niste uradili. Mladi preuzimaju, a vi 15. novembra pakujte kofere i idite iz grada jer ništa za njega niste uradili. Kao budući gradonačelnik imat ću dobru saradnju sa svim nivoima vlasti, a sve kako bih na taj način obezbijedio što više sredstava za razvoj i modernizaciju naše Zenice.

Na kraju, dosta je prepucavanja! Dosta su mladi odlazili!

Arnel Isak

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem