Politika

Saopćenje za javnost: Ministar Isak obišao radilište na R474 gdje je u toku sanacija klizišta Ćatin Greb

Saopćenje za javnost: Ministar Isak obišao radilište na R474 gdje je u toku sanacija klizišta Ćatin Greb – Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak sa saradnicima je danas posjetio radilište na regionalnoj cesti R474 M17-Perkovići-Novi Šeher-Crni Vrh-Tešanj-Jelah-Prnjavor (granica entiteta) gdje se izvode radovi na trajnoj sanaciji klizišta na lokalitetu Ćatin Greb.

U pitanju je klizište koje datira još od elementarnih nepogoda 2014. godine, a koje se prethodnih godina privremenim rješenjima dovodilo u stanje prohodnosti. Prošle godine, kada je Isak preuzeo dužnost ministra zatekao je i Program rada u kojem je predviđen projekat trajne sanacije ovog klizišta.

Raspisan je tender, izabrani izvođači radova te se ove godine kada su to vremenske prilike omogućile pristupilo sanaciji klizišta u putnom pojasu i s obje strane kolovoza, te se radi na postavljanju drenaža koje će izvesti vodu i trajno stabilizirati tlo na ovom području.

Kako smo mogli vidjeti i čuti na licu mjesta, klizište na ovom lokalitetu, odnosno trup ceste na ovoj dionici, saniran je više puta ali nikad sanacija nije urađena kako treba. Sada pozivam sve kritičare da dođu na lice mjesta, na gradilište i izmjere urađeno sa predmjerom radova i uvjere se u to da se ove aktivnosti izvode u skladu sa najmodernijim rješenjima u ovoj oblasti građevinske struke. Smatram da je primarni interes građana sigurnost života i imovine učesnika u saobraćaju, a to možemo osigurati samo kvalitetnim radovima koji će obezbijediti trajnu sanaciju klizišta tako da se više nikad ne dovodi u pitanje sigurnost učesnika u saobraćaju na ovoj dionici regionalne ceste R474“, kaže ministar Isak.

Radove trajne sanacije klizišta na regionalnoj cesti R474 na lokalitetu Ćatin Greb izvodi konzorcij firmi Tansputevi Doboj Jug, Almy Transport Zenica i DanialS Tešanj, a vrijednost ugovorenih radova je 274.500 konvertibilnih maraka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem