Politika

Saopćenje za javnost: Klopče je primjer nebrige gradske administracije na čelu s Kasumovićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Klopče je primjer nebrige gradske administracije na čelu s Kasumovićem – Fuad Kasumović na sve načine, a najviše lažima i podvalama, pokušava prikriti svoj nerad i nesposobnost na poziciji gradonačelnika Zenice. Kasumović se ovih dana hvali da je Grad po prvi put ove godine podržao pokretanje start-up firmi za mlade, što je bezočna laž, jer je prethodna Gradska uprava Zenice na čelu sa SDA, dok je on uživao u političkoj hladovini u Sarajevu, ovakve projekte podržavala godinama. Čak i na službenoj stranici Grada Zenice zabilježeno je da je jedan takav projekt, koji je i do danas opstao – Ustanova za boravak djece školskog uzrasta “Abakus”, pokrenut uz podršku Grada još 2008. godine.

Pokazalo se da su podmetanja i manipulisanje javnošću putem društvenih mreža, ali i preko lokalne radio-televizije koja bi trebala biti servis svih građana, a ne samo servis odlazećeg gradonačelnika, najbolje što Fuad Kasumović zna raditi.

U to se delegacija SDA Zenica uvjerila i prilikom jučerašnje posjete MZ Klopče koje ima veoma lošu putnu infrastrukturu i problem s vodosnabdijevanjem, a aktuelni gradonačelnik za skoro četiri godine nije uspio završiti ni projekte koje je započela prethodna vlast na čelu s SDA. Klopče je očigledan primjer nebrige aktuelne gradske administracije koja nije u stanju osigurati elementarne uslove za život mještana, jer su Kasumovićev prioritet puteljci i mostići kojima na sve načine pokušava pridobiti glasove osipajućeg biračkog tijela na predstojećim izborima.

Tračak nade za bolji život Klopča, ali i mnogih drugih naselja u Zenici, jesu projekti koje iz sredstava vodnih naknada finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Kasumović sada i za ove projekte pokušava prisvojiti zasluge, iako se zna da su vodne naknade kantonalna sredstva, a iz navedenih sredstava će se finansirati većina projekata koji se ove godine trebaju realizirati u Zenici.

SDA daje punu podršku ulaganjima u putnu, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, a naši amandmani u Gradskom vijeću išli su upravo u pravcu da sve mjesne zajednice dobiju neophodne puteve, vodu i kanalizaciju. Čvrsto smo uvjereni da će nakon predstojećih lokalnih izbora gradonačelnik koga će kandidirati Stranka demokratske akcije, vratiti ovom gradu političko dostojanstvo i jedinstvo te uz saradnju s Gradskom vijećem nastaviti raditi na izgradnji pomenute infrastrukture te stvaranju uslova za bolji život Zeničanki i Zeničana.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno