Politika

Saopćenje za javnost: Kasumoviću za izborni pad krivi prve saradnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović ne prihvata činjenicu da je na ovim izborima doživio strahovit pad, pa sada krivi i najavljuje tužbu protiv Gradske izborne komisije Zenica.

Apsurdno je da u svom današnjem pamfletu najavljuje tužbu protiv GIK-a, čija su većina članova njegovi najbliži saradnici u Gradskoj upravi, a među njima i šefica kabineta Almira Baručija.

Očito je da je Kasumović očekivao da njegovi eksponenti u GIK-u ponove izbornu prevaru kao 2020. godine, a da je sve išlo u tom pravcu govori i to da su većina članova biračkih odbora koje je imenovao GIK članovi i aktivisti BHI-KF.

SDA je dokazala da je Kasumović lagao i obmanuo javnost kada se obrušio na naše uredno akreditirane posmatrače, čija zadaća i jeste praćenje izbornog procesa, uključujući pristup svim relevantnim dokumentima, sastancima izbornih komisija, centrima za registraciju birača, biračkim mjestima i centrima za brojanje glasova.

Isključivo zahvaljujući akreditiranim posmatračima, Kasumović i njegovi vojnici su spriječeni da izvedu planiranu izbornu prevaru, kao što su to učinili prije dvije godine.

Tužbu nakon ovih izbora jedino zaslužuje Kasumović, koji je udarima na GIK, ali i načinom popunjavanja biračkih odbora, izvršio strahovit udar na izborni sistem zbog čega bi trebao i krivično odgovarati.

PRESS SDA ZENICA

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno