Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Izetbegović na centralnom skupu u Zenici: Impresivna podrška građana najavljuje pobjedu SDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije održala je sinoć na Trgu Alije Izetbegovića veličanstven centralni predizborni skup za Zenicu, na kojem se pred nekoliko hiljada građana obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je istakao da je Zeničko-dobojski kanton u mnogo čemu najbolji u BiH. Također je podsjetio na dobre rezultate rada Vlade ZDK i Vlade FBiH u proteklom periodu, koji se ogledaju u konkretnim ekonomskim pokazateljima.

“Tamo gdje je SDA, urađen je dobar posao. Nažalost, u nekim gradovima gdje na vlasti nije SDA, poput Zenice, SDA ne vodi procese. Prave neprincipijelne koalicije samo da bi izbacili iz vlasti SDA. Ne vjerujem da ste zadovoljni onim što je urađeno, odnosno onim što nije urađeno u Zenici. I svoj sud o tome ćete reći u nedjelju”, kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, te da se na svakom pedlju i na svakom skupu SDA osjeti posebna atmosfera koja najavljuje veliku pobjedu SDA.

Potpredsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je građane da 2. oktobra masovno izađu na izbore i glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića.

“Predsjednik nema pravo na grešku. Pogotovo ne može biti predsjednik ko je namjerno napravio grešku. Ozbiljna je greška zaviti u crno naše povratnike. Ko to jedanput napravi neka ne izlazi za govornice i ne traži naše glasove. Taj ne može biti predsjednik. Zato sam siguran da ćemo 2. oktobra odavde iz Zenice dobiti glas da je snažno pobijedila SDA i Bakir Izetbegović”, rekao je Džaferović.

Predsjednik KO SDA Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević rekao je da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koju predvodi SDA, napravila odličan iskorak u svim oblastima te da je jedna od najuspješnijih vlada u FBiH.

Zbog opstrukcija gradonačelnika Zenice nije realizovan projekt rekonstrukcije Kantonalne bolnice vrijedan 22 miliona KM, za koji smo obezbjedili sredstva. Također, zbog njegovih opstrukcija nije započeta izgradnja moderne Interventne kardiologije vrijednog preko 10 miliona. Oni nas opstruiraju, a mi dalje idemo u realizaciju novih projekata. Posebno smo ponosni na odluku naše Vlade o porodiljnim naknadama od 1 000 KM. Obećali smo i uspjeli smo u Parlamentu FBiH promijeniti model raspodjele javnih prihoda i našem kantonu od iduće godine donijeti 35 miliona KM dodatnih prihoda. Pred nama su novi izbori. Pobijedit ćemo jer što obećamo to i ispunimo. Pobijedit ćemo je narod prepoznao da je naš program borba za BiH, a program naših političkih protivnika samo borba protiv SDA i Bakira Izetbegovića”, rekao je Galijašević.

Predsjednik GO SDA Zenica Nezir Pivić zahvalio je građanima na impresivnoj podršci i odzivu na skupovima tokom predizborne kampanje, napomenuvši da je gradska inspekcija po nalogu gradonačelnika Kasumovića pokušala spriječiti održavanje ovog centralnog skupa, što je neviđena sramota u novijoj historiji Zenice.

Naglasio je da su na kandidatskoj listi SDA kvalitetni, obrazovani, mladi, ali i iskusni kadrovi , generali i pukovnici Armije, djeca šehida, istinske patriote.

“A pogledajte liste protivničkih stranaka. Peti na listi stranke Fuada Kasumovića je pukovnik HVO-a. Iza vaših leđa je spomenik zeničkim civilima ubijenim granatom ispaljenom s položaja HVO-a. Od granata HVO-a stradao je i jedan broj šehida i poginulih boraca čija su imena ispisana na ovom spomen-obilježju. Ko ima pravo da Bošnjacima podmeće pukovnika HVO-a koji našim glasovima želi u kantonalnu Skupštinu? Kasumoviću – neka te stid i neka te stigne suza svake majke, djeteta i supruge šehida i svih onih kojima je vojska tvog kandidata nanijela neviđeno zlo i patnju. Da li to Bošnjak smije dopustiti u ovakvim okolnostima, kada šahovnice i orlovi ne prestaju da napadaju naš ljiljan i sve što je bosansko. Možda su to ratni švercerski dugovi. Možda! Ali, ne preko leđa Bošnjaka”, poručio je Pivić.

Naglasio je da veličanstveni centralni predizborni skup najavljuje briljantnu pobjedu Bakira Izetbegovića u utrci za Predsjedništvo BiH i kandidata SDA za sve nivoe vlasti koji se biraju u nedjelju, 2. oktobra.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno