Politika

Saopćenje za javnost iz Kabineta gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost iz Kabineta gradonačelnika Kasumovića – Današnje saopćenje Porezne upave FBiH novi je dokaz nemoći državnih institutucija u pokušaju da građanima na legalan način osiguraju sredstva za nova radna mjesta, penzije, sport, kulturu…

Naime, iz Porezne uprave FBiH tvrde da njihov Kantonalni porezni ured Zenica nije izvršio blokadu transakcijskih računa poreznih obveznika iz grupe “lutrije, igre na sreću, sportske kladionice”, a po osnovu komunalne takse Grada Zenica. Time još jednom dokazuju da su im kladioničari važniji od građana i države. Umjesto da se pohvale dobro odrađenim poslom, direktori Porezne uprave FBiH i zeničkog ureda po naredbama svojih stranačkih vođa, pravdaju se kladioničarima i građanima Zenice iznose nove laži, te ih zbunjuju pojmovima blokade i prinudne naplate.

Grad Zenica po osnovu komunalne takse za 2015. i 2016. godinu od dijela priređivača igara na sreću potražuje 425.344 KM i taj iznos Kantonalni porezni ured Zenica treba prinudno naplatiti. Odgovorni u Kantonalnom poreznom uredu Zenica u ponedjeljak su informisali Gradsku upravu Zenica, da se prinudna naplata koja je izvršena toga dana, odnosi na 2015. i 2016. godinu, čime će se u budžet Grada Zenica unijeti pomenutih 425.344 KM. Dan kasnije, Porezna uprava FBiH tvrdi da je riječ o naplati komunalne takse za 2015. godinu i to u iznosu 183.743 KM.

Napominjemo, da su Porezna uprava FBiH i Kantonalni porezni ured u Zenici akciju prinudne naplate komunalnih taksi od kladioničara počeli tek nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upozorio da će o svemu upoznati nadležno tužilaštvo. Upravo na inicijativu gradonačelnika Kasumovića, Grad Zenica pokušava i naplatit će komunalne takse iz perioda vladavine SDA čiji su kadrovi i ovim saopćenjem pokazali da više brinu o zaštiti kladioničara, nego oni sami. Koji je to interes, narod zna jer je u jedinstvu snaga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno