Politika

Saopćenje za javnost: Gradska inspekcija u funkciji predizborne kampanje odlazećeg gradonačelnika

Saopćenje za javnost: Gradska inspekcija u funkciji predizborne kampanje odlazećeg gradonačelnika – U predizbornoj kampanji koju bespoštedno vodi, odlazeći gradonačelnik Fuad Kasumović ne bira sredstva. Uz uzurpaciju javnih medija, kao što je RTV Zenica, sada obilato koristi i inspekciju Grada Zenica.

Rezultat toga je selektivno skidanje plakata kandidata za gradonačelnika grada Zenica i za Gradsko vijeće. Skidanje plakata vrši inspekcija grada Zenica uz asistenciju DVD Zenica, ali na jedan neprofesionalan i neprimjeren način – pri tome se ne uklanjaju  plakati odlazećeg gradonačelnika i njegovih satelitskih stranaka. Prema informacijama koje dobijamo od manjine poštenih i časnih inspektora koji u strahu moraju čuvati svoju anonimnost, ovakve diskriminirajuće i selektivne aktivnosti, koje imaju duboku političku pozadinu, provode komunalni inspektori Haris Pinjić i građevinski inspektor Šefket Ganibegović. Oni su posebno zaduženi za A-SDA stranku, koji već godinama nad ovom strankom provode neviđenu torturu i diskriminaciju, u čemu se posebno ističe komunalni inspektor Haris Pinjić kao slijepi poslušnik odlazećeg gradonačelnika.

Preporučujemo navedenim inspektorima da što prije postupe po našoj prijavi o nezakonitom postavljanju panoa na bivšu zgradu Doma štampe od 23.10.2020. godine, bez urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole, što je s obzirom na veličinu i način postavljanja panoa suprotno zakonu, jer slijedi krivično procesuiranje odgovornih zbog navedene nezakonitosti. Takođe, trebalo bi da znaju, da je osnovno načelo za rad inspektora neovisnost i princip jednakosti pred zakonom, bez obzira o kome se radi. U suprotnom, gospodo inspektori, u organu inspekcije nije vam mjesto.

O moralnosti odlazećeg gradonačelnika nema više smisla ni govoriti – o njemu su veće davno sve rekli i njegove bivše komšije iz gornjevrbaske kasabe. Zeničani, vi ste na potezu!

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem