Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za Hanada Džehverovića i Kenana Derviševića, učesnike popularnog takmičenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za Hanada Džehverovića i Kenana Derviševića, aktuelne učesnike takmičenja “Zvezde Granda”, kako bi im se zahvalio što na ovom regionalno popularnom takmičenju predstavljaju svoj grad.

“Poznato je kako podržavam i pomažem svoje sugrađane u svim oblastima. Vi predstavljate naš grad i ostvarili ste odličan uspjeh na ovom takmičenju, zbog čega sam vas odlučio i finansijski nagraditi. Uvjeren sam kako će vam simbolična novčana sredstva biti od koristi jer će vam olakšati troškove putovanja i priprema za nastup. Smatrao sam, budući da na tako popularnom takmičenju koje se gleda u našoj zemlji i regionu predstavljate Zenicu, da vam grad treba pomoći. Različiti ste žanrovi muzike koju interpretirate i ja slobodno mogu kazati da sam danas primio pobjednike “Zvezda Granda” iz dva žanra”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Mladi Džehverović i Dervišević nisu krili oduševljenje ovim gestom gradonačelnika koji je, kako su kazali, prepoznao njihove kvalitete i činjenicu da su upravo njih dvojica rame uz rame sa najboljim pjevačima iz zemalja bivše Jugoslavije.

“Novčana sredstva kojima ste nas odlučili pomoći definitivno će nam biti od koristi. Učešće na jednom ovakvom takmičenju iziskuje dosta novca, s obzirom na to kako je neophodno finansirati troškove prevoza, smještaja, ali i scenskog nastupa. Vjerujemo kako će upravo naš grad Zenica u finalu imati svoje predstavnike, a ovim gestom ste nas dodatno zadužili da damo svoj maksimum kako bismo u tome i uspjeli”, poručili su Džehverović i Dervišević.

Na kraju razgovora gradonačelnik Kasumović je kazao kako je ovo prva novčana pomoć i znak podrške u ime Grada, međutim, do kraja takmičenja, također, mogu i dalje očekivati da imaju potpunu podršku Gradske uprave Zenica sa njim na čelu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno