Zenica

Saopćenje za javnost – Gradonačelnik Kasumović sa saradnicima posjetio kompleks bazena u Crkvicama, dogovorene brojne inovacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kako je i najavio prošle sedmice, zajedno sa saradnicima posjetio je kompleks otvorenih bazena u Crvicama. Tom prilikom razgovaralo se o brojnim idejama, a koje imaju za cilj unapređenje cjelokupnog kompleksa bazena te stvaranja uslova za još jednu neupitnu ljetnu sezonu.

“Posjetili smo bazene koji zaslužuju da se preurede i sadržajno obogate, a sve kako bi moji građani ljetne dane mogli provoditi upravo u Crkvicama. Paralelno sa ovim aktivnostima radimo i na pronalasku investitora koji bi finansirao projekat izgradnje modernog “Aqua parka”, a dok se to ne dogodi želim svojim građanima osigurati uslove na bazenima kakvi priliče četvrtom gradu u državi. Nažalost, sve što sam zatekao u ovom gradu bilo je zapušteno, a nisu bili pošteđeni ni najbolji bazeni u okruženju. Uložiti ćemo maksimalne napore da ih oživimo i upristojimo. Uvjeren sam da će posjetioci, posebno oni najmlađi, biti oduševljeni brojnim inovacijama koje ćemo im prirediti na bazenima”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Preuređenje bazena, odnosno farbanje, uređenje zelenih površina, nabavka novih sadržaja za djecu, tobogan, nove klupe, uređenje samog ulaza na kompleks bazena i regulisanje ulaska, uređenje sportskih terena, nove ležaljke i suncobrani, kvalitetnija ugostiteljska ponuda u odnosu na dosadašnju, samo su neke od tema o kojima se govorilo prilikom ove posjeta.

Resorne službe zadužene su za izradu modernog idejnog rješenja izgleda kompleksa, sa novim planiranim sadržajima, a što će zasigurno doprinijeti poptuno drugačijem i ugodnijem ambijentu boravka u ljetnim danima na otvorenim bazenima u Crkvicama.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno