Zenica

Pravni fakultet UNZE u martu domaćin nizu međunarodnih skupova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici tokom marta će biti domaćin većem broju studenata iz cijeloga svijeta.

Naime, u toku je priprema za takmičenje iz međunarodne trgovačke arbitraže Vis Moot koje se tradicionalno održava u Beču.

U saradnji sa dugogodišnjim partnerima CLDP (Commercial Law Development Programe), te udruženjem Arbitri, kao i uz pomoć GIZ-a, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Američke trgovačke komore BiH, na Pravnom fakultetu će se održati trening za timove iz Njemačke, Kosova, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana i BiH.

U okviru ovog treninga timovi se pripremaju za usmenu prezentaciju argumentacije na samom takmičenju. Održaće se međunarodna konferencija u hotelu Evropa u Sarajevu 18. marta na temu Međunarodna arbitraža i održivi razvoj. Svoj doprinos konferenciji koja je posvećena jednoj od trenutno najaktuelnijih tema dati će eksperti u oblasti arbitraže i održivog razvoja iz SAD-a i iz Evrope.

Nakon konferencije, 19. i 20. marta, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici održati će se pripremno takmičenje Zenica Vis Pre-Moot 2022 koje se već tradicionalno organizuje u posljednjih nekoliko godina u Zenici. Na pripremnom takmičenju učestvovati će timovi iz Njemačke, Gruzije, Azerbejdžana, Saudijske Arabije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine.

– Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je u saradnji sa pomenutim partnerima i prošle godine bio domaćin timova iz cijelog svijeta, ali su se treninzi i pripremna takmičenja zbog COVID-19 pandemije održavala online. Ove godine svi događaji će biti organizovani uživo, i Zenica Vis Pre-Moot 2022 će biti najveće pripremno takmičenje u Zenici koje je održano uživo, kazala je Larisa Velić, dekanesa PF UNZE.

Podsjećamo da je 2019. godine tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici je na ovom međunarodnom takmičenju ostvario historijski rezultat plasiravši se u polufinale u konkurenciji od 378 timova. Rezultati poput ovog kao i uspjesi naših studenata i studentica rezultat su kvalitetnog rada na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici kao i posvećenosti ovakvim događajima koji su usmjereni ka razvijanju i drugih vještina potrebnih budućim pravnicima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno