Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović održao sastanak sa SRK “Bosna”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za članove Sportsko-rekreativnog kluba “Bosna”, koji su ga tom prilikom upoznali sa rezultatima svog rada.

Kako je kazao Ekrem Tuka, SRK Bosna i interventna spasilačka služba koja djeluje u okviru kluba prepoznata je u regionu po spašavanju i zaštiti ljudi i materijalnih dobara.

Naši članovi prolaze međunarodne edukacije, a prednost je što smo aktivni, stalno smo na vodi, idemo na takmičenja i uvijek smo spremni da odgovorimo zadacima. Interventnu spasilačku službu formirali smo da humanitarno pomažemo građanima, a sami sebe finansiramo kroz određene projekte. Svakako da će nam podrška Gradske uprave Zenica biti motiv više, ali i olakšavajuća okolnost u smislu nabavke opreme čime ćemo biti još spremniji da odgovorimo na sve izazove koji se nađu pred nama – kazao je Tuka.

Gradonačelnik Kasumović poručio je kako apsolutno podržava sva udruženja i klubove na području grada.

“Vi definitivno trebate gradu, jedan život kada se spasi to je velika stvar. Zadužiti ću resornu službu da napravite sporazum sa Gradom, da se sistemski riješi, a Gradska uprava Zenica će vas zasigurno podržati”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovom prilikom Tuka je upoznao gradonačelnika da su trenutno u toku aktivnosti na nabavci kombija, što im je gorući problem, a koji bi bio na raspolaganju za spašavanje ljudi.

Gradonačelnik Kasumović kazao je da će podržati SRK “Bosna”, te da će Gradska uprava Zenica finansijski pomoći nabavku kombija.

“Hvala vam što ste u službi građana i što spašavate i ljude i ljudska dobra”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju sastanka gradonačelniku je uručena zahvalnica za uspješnu saradnju, podršku i pomoć dosadašnjim aktivnostima SRK “Bosna”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno