Zenica

Saopćenje za javnost – Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio župu Srca Isusova u MZ Čajdraš-Vjetrenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima posjetio je župu Srca Isusova u Mjesnoj zajednici Čajdraš-Vjetrenice gdje je razgovarao s velečasnim Josipom Šimunovićem, župnikom u ovoj župi.

Susretu su prisustvovali i don Davor Topić, župnik u župi svetog Josipa u Zenici, predsjednik MZ Čajdraš-Vjetrenice Ivica Grbavac te Željko Šantić, Sekretar za mjesne zajednice Grada Zenica.

Ovom prilikom razgovaralo se o uslovima života u MZ Čajdraš-Vjetrenice, aktivnostima župe Srca Isusova, kao i prioritetnim projektima čijom bi se realizacijom poboljšao kvalitet života mještana.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska mjesnih zajednica danas smo u MZ Čajdraš-Vjetrenice. Kao što je slučaj i u drugim mjesnim zajednicama i ovdje želim čuti šta je ono što treba mještanima i kako im Gradska uprava može pomoći u ostvarenju njihovih potreba“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Župnik Šimunović je izrazio zadovoljstvo što se gradonačelnik Kasumović odazvao njegovom pozivu i posjetio župnu crkvu.

Crkva u kojoj se nalazimo za više od 40 godina postojanja nikad nije obnavljana. Pokrenuli smo projekat njene obnove. Radi se o velikom projektu i nadamo se da ćemo ga uspješno realizovati“, istakao je Šimunović.

Predsjednik MZ Čajdraš-Vjetrenice Ivica Grbavac je kazao da ova mjesna zajednica, kao i mnoge druge ima svoje prioritete.

Izgradnja puteva i unaprjeđenje infrastrukture je ono čemu najviše težimo. Svi zajedno se trebamo uključiti kako bi doprinijeli da život u našoj mjesnoj i lokalnoj zajednici uopšte bude bolji“, poručio je Grbavac.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno