Politika

Saopćenje za javnost: Građani Zenice ne smiju plaćati nerad podobnih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub vijećnika SDA Zenica će se na narednoj sjednici Gradskog vijeća suprotstaviti najavljenom poskupljenju vode u čemu ćemo, nadamo se, imati podršku i ostalih klubova vijećnika kojima su građani dali povjerenje da štite njihove interese, a ne interese nesposobnih i podobnih kadrova koji su nekada najbolje javno preduzeće u Zenici doveli na rub propasti i nemogućnosti poslovanja ukoliko svoje nesposobnosti ne naplate dodatnim nametima od građana Zenice.

Opravdavati poskupljenje usluga investicijskim projektima je drsko i bezobrazno prema građanima koji od 2013. godine kroz tzv fiksni trošak obezbjeđuju sredstva za otplate kredita namjenjenih investicijama JP Vodovod i kanalizacija Zenica. Također, važno je istaknuti da je bivši menadžment JP Vodovod i kanalizacija Zenica, zajedno sa bivšim gradonačelnikom, obezbijedio 54 miliona KM grant sredstava za projekte koje, kako vidimo, nije u stanju implementirati sadašnja uprava preduzeća.

Sadašnja uprava JP Vodovod i kanalizacija Zenica istakla se jedino u trošenju sredstava preduzeća, od donacija nekim kantonalnim zdravstvenim ustanovama, na čijem je čelu u tom periodu bila podobna direktorica, do kupovine skupocjenih parfema, kravata i ostalih bespotrebnih troškova koje na drzak i bezobrazan način žele nadomjestiti od građana Zenice.

Ono u čemu se posebno ističe novi menadžment JP Vodovod i kanalizacija Zenica jeste zapošljavanje podobnih kadrova, posebno kadrova bliskih gradonačelniku Zenice.

Pozivamo menadžment JP Vodovod i kanalizacija Zenica, kao i Skupštinu ViK-a, da racionaliziraju svoje troškove kako građani ne bi morali plaćati njihov nerad i bahato upravljanje javnim resursima.

 SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno