Politika

Saopćenje za javnost: Forum žena SDP BiH ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Forum žena SDP BiH ZDK – U utorak 16.01.2018.godine održana je sjednica Koordinacionog odbora Foruma žena SDP BiH ZDK. Na sjednici je razmatran Izvještaj o radu KO FOŽ SDP BiH ZDK , te radu općinskih organizacija Foruma žena koji djeluju unutar Kantonalne organizacije FOŽ SDP BiH ZDK.

Predsjednica KO FOŽ SDP BiH ZDK Jasminka Šehić u svom uvodnom obraćanju dala je kraći osvrt na najznačajnije aktivnosti Foruma žena tokom 2017.godine, stavljajući poseban akcenat na održavanje izbornih konvencija foruma žena u OO SDP BiH koje su nakon Lokalnih izbora odlukom GO SDP BiH bile raspuštene.

Naglasila je da je zadovoljna na do sada realiziranim programskim aktivnostima, sa čime se složile i članice KO FOŽ SDP BiH. Međutim, zaključeno je da je u narednom periodu potrebno intenzivirati političko djelovanje na terenu, te animirati što veći broj žena u osnovnim organizacijama.

Poznato je da su žene većinsko biračko tijelo, ali da je iz izbora u izbora sve evidentnija njihova apstinencija, koja je rezultira malim brojem izabranih žena u zakonodavne i izvršen organe vlasti na svim nivoima. Zato se od od novih rukovodstva Foruma žena očekuje veći angažman na terenu za predstojeće Opće izbore 2018.godine, u kojoj Forum žena, uz ostale interesne oblike treba dati svoj maksimum.

Usvojen je i Plan aktivnosti KO FOŽ SDP BIH ZDK za 2018.godinu, koji će biti dopunjen nakon što organi SDP BIH usvoje Izborni program i Plan kampanje za izbore 2018.godine.

KO FOŽ SDP BIH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno