Politika

EKSKLUZIVNO: CCI zastupnicima Skupštine ZDK – ostanite svijetli primjer nekorištenja mogućnosti profesionalizacije zastupnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EKSKLUZIVNO: CCI zastupnicima Skupštine ZDK – ostanite svijetli primjer nekorištenja mogućnosti profesionalizacije zastupnika – Centri civilnih inicijativa (CCI) je danas (utorak) uputio Pismo zastupnicima u Skupštini ZDK, kojim ih podsjeća da su “svijetli primjer bh. politike”, te ih poziva da to ostanu i dalje, pogotovo u predizbornoj godini.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona u srijedu treba imati zasjedanje na kojem će, između ostalog, se raspravljati i mogućnosti da zastupnici dobiju “profesionalni angažman”, odnosno stalnu naknadu – plaću tokom svog mandata.

Naš, Zeničko-dobojski kantona jedini je svijetli pozitivni primjer, unutar FBIH, ali i cijele BIH, gdje ova zakonska mogućnost do sada nije iskorištena, što je opet značilo određene značajne uštede i za budžet Kantona, ali i bilo prepoznato od domaćih i međunarodnih organizacija koje prate rad Vlade i Skupštine ZDK.

Kako saznaje Zenicablog, iz Centara civilnih inicijativa (CCI) upućeno je pismo svim zastupnicima u skupštini ZDK, kojim se traži da još jednom razmisle, te preispitaju namjeru da se pridruže kolegama u svim ostalim kantonima, dodatno opterećujući ionako “klecajući” budžet ovog kantona, i to svega nekoliko mjeseci pred izbore.

Ekskluzivno donosimo sadržaj pisma upućenog iz CCI zastupnicima, pročitajte o čemu se radi –

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno