Politika

Saopćenje za javnost: Demant na navode pojedinih medija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S obzirom na posljednje natpise medija o mojoj najavi “Zabrane pisanja lošeg o Izetbegoviću” imam potrebu da demantujem navode koji mi se stavljaju na teret.

U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju “plačenicima, poslušnicima i slično”, a na nekim  medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka.

Dio govora koji sam održao u Vranduku ću opet ponoviti, a to je da ne izvlačimo zaključke iz konteksta kao što je i ovaj da ‘zabranjujem’, jer to nisam rekao. Moramo biti uz naše izabrane predstavnike, pružiti im podršku, biti patriote, a ne da prvo tražimo mane i negativnosti, onda i kada ih nema. Upravo takav odnos nas dodatno razjedinjuje, što neprijatelji ove zemlje koriste. Smatram da trebamo dodatno urediti sistem kako pojedinci ne bi bili u mogućnosti klevetat sve i svakog.

Lično nikada nisam bio za cenzure, zabrane, restrikcije, a rad medija itekako poštujem i cijenim, pa i onih koji su okrenuli moju izjavu zbog klika više.

Građanima Bosne i Hercegovine je dosta zabrana, a medijima koji su posebno u ovom mjesecu izloženi pritiscima želim puno sreće u nastavku i da svoju objektivnost i profesionalizam zadrže u radu suzdržavajući se od populističkih naslova i tekstova.

Medije koji su objavili ili prenijeli gore pomenutu vijest molim da u svom medijskom prostoru pronađu mjesto i za objavu ovog demanta te da link članka demanta bude i u izvornom, prvom, objavljenom tekstu.

Faruk Hodžić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno