Politika

FOTO: Saopćenje za javnost NES Zenica- Skupovi u Drivuši i Peševićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Saopćenje za javnost NES Zenica- Skupovi u Drivuši i Peševićima- ❗Velika posjećenost na skupovima u Drivuši i Peševićima❗️

Večerašnje predizborne skupove Narodnog evropskog saveza ( NES ) u Drivuši i Peševićima obilježio je veliki odziv mještana kojima su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore, te su prezentirani do sada uspješno realizirani projekti.

Eldina Saletović kandidatkinja za Parlament Federacije BiH kazala je kako se birači moraju fokusirati na one kandidate iza kojih stoje konkretna djela i uspješno završeni projekti.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je njegov rad najbolji primjer za razbijanje predrasude o mladim politčarima.

„Kada sam 2019. godine došao u ministarstvo i tražio od ranijeg ministra da mi pokaže projekte koji su realizirani na području grada Zenice ostao sam razočaran. Nije bilo projekata koji su urađeni niti onih koju su se planirali realizovati. Sve to smo ispravili i za tri prethodne godine u grad Zenicu smo uložili 17 MILIONA KM“, naglasio je Isak te dodao:

„Mnogi su govorili neće znati, mlad je, odustat će. Preko 100 realizovanih projekata i gotovo 45 MILIONA KM uloženih u ZDK najbolji su demant na njihov pesimizam“

Kapiten ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i kandidatkinja za Skupštinu ZDK, Sabira Dizdarević, naglasila je kako svojim angažmanom želi pomoći osobama sa invaliditetom.

„Kao mlada osoba želim dati podršku osobama sa invaliditetom i boriti se za njihova prava. Kada sam trebala podršku za odlazak na Evropsko prvenstvo svi su se oglušili i odbili pomoći osim ministra Isaka, on je jedan od najzaslužnijih za moj sportski uspjeh“, zaključila je Dizdarević.

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„Dobro razmislite kome ćete dati svoj glas i vaše povjerenje. Ne dozvolite da vas ubjeđuju u njihove laži jer u tome su jedino dobri. Ovdje sam 2019. godine obećao da ćemo povećati plate policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima, i evo tri godine poslije imamo povećane plate za 30%.

Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece. U ime nas govore naša djela a drugima smo prepustili da svoje vrijeme u kampanji troše na lažna obećanja i na blaćenja drugih“, naglasio je Ramo Isak.

#NASTAVIMOGRADITIZAJEDNO

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno