Politika

Saopćenje za javnost: Delegacija SDA posjetila Nemilski sliv

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Delegacija SDA posjetila Nemilski sliv – Delegacija Stranke demokratske akcije koju su predvodili Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i prof.dr. Nezir Pivić, predsjednik OO SDA Zenica, posjetili su danas Nemilski sliv. U delegaciji su bili i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić, kantonalni premijer Mirza Ganić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport prof.dr. Spahija Kozlić.

Delegacije je posjetila OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila te Područnu školu Vukotići, a potom je održan sastanak sa predstavnicima mjesnih ogranaka SDA i građanima Vukotića i Nemilskog sliva.

Galijašević se zahvalio na podršci koju su žitelji ovog kraja ukazali Stranci demokratske akcije na prošlogodišnjim izborima, potvrdivši opredjeljenje da Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koju predvodi SDA, nastavi realizirati projekte koji će unaprijediti kvalitet života svih građana.

“Želimo da pomognemo u svakom dijelu ZDK. Pokazali smo da smo stranka koja zna upravljati procesima. Svojim radom smo protekle četiri godine pokazali da radimo i gradimo, a ne vodimo politiku opstrukcija. Vlada je stabilna, mlada i energična i ima našu punu podršku”, poručio je predsjednik KO SDA ZDK.

Premijer Ganić je istakao kako mještanima Nemilskog sliva ne treba pomoć, nego podrška jer su to radišni i čestiti ljudi koji su svojim radom i zalaganjem uvijek bili primjer drugima.

“Mi se borimo za interese građana i ne želimo da vladamo, nego da predstavljamo građane, a kad predstavljamo onda radimo projekte koji su od interesa za narod i cjelokupno društvo”, kazao je Ganić.

Naveo je primjer Kantonalne bolnice Zenica gdje je osigurano više od 40 miliona KM investicija od kojih će najviše koristi imati građani Zenice, počevši od kvalitetne zdravstvene usluge kroz liječenje do zelenog grada, ali nažalost na snazi je populistička opstrukcija lokalne vlasti kojoj će, kako je rekao, prije ili poslije isteći rok trajanja.

Predsjednik OO SDA Zenica prof.dr. Nezir Pivić kazao je kako SDA želi održati konekciju sa građanima jer kroz direktan kontakt može lakše uvidjeti njihove potrebe. Na taj način su prepoznati i realizovani projekti rekonstrukcije važne dionice ceste Nemila-Bistričak, rekonstrukcija škole, a uskoro bi Vukotići trebali dobiti i novi vodovod, za što je raspisan tender a kantonalna Vlada osigurala sredstva u iznosu od 60.000 KM. Uprkos tome, postoj snage koje zasluge SDA minimiziraju, a velike projekte opstruiraju.

“Žao mi je što gradonačelnik Zenice kao elementarna nepogoda šteti i sprječava projekte koji su od izuzetnog značaja za građane Zenice, a za to su nam najbolji primjer blokada investicija prema KBZ, prošlogodišnje blokade izgradnje puteva prema Babinu, Ovnaku i Bistričaku. Međutim, i pored toga Vlada koju predvodi SDA je uspjela započeti, a neke projekte i završiti. Na tome smo im izuzetno zahvalni i uvjereni smo da ćemo sljedeće godine Zenicu osloboditi od elementarne nepogode”, poručio je Pivić.

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno