Politika

Saopćenje za javnost: Delegacija A-SDA posjetila Babino

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Delegacija A-SDA posjetila Babino – Sinoć je delegacija Stranke demokratske aktivnosti A-SDA posjetila Babino. Delegaciju koju su sačinjavali najviši stranački rukovodioci, gradski vjećnici i ministar Ministarstva za prostorno uređenje ,promet i komunikacije I zaštitu okoline ZE-DO kantona  predvodio je dr.sc. Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke.

U prepunoj sali Doma mjesne zajednice Arnauti delegacija je sa mještanima razmjenila mišljenja o aktualnoj problematici stanovnika Babinskog sliva sa akcentom na moguće načine uspješnog rješenja nagomilanih problama, na zadovoljstvo svih građana.

Nezaobilazna tema je bila početak radova na izgradnji puta za Babino. Ministar Arnel je je sa prisutnim mještanima podijelio radosnu vijest da je teder za izbor izvođača radova završen i da uskoro slijedi zaključivanje ugovora sa najpovoljnijim ponuđaćem.

Predsjednik dr.sc. Ramo Isak je istakao pozitivne rezultate ministara koji dolaze iz reda A-SDA u radu kantonalne vlade, a koji se odnose na namjensko i transparentno trošenje budžetskih sredstava i ravnopravnost u njihovoj raspodjeli  svim općinama i gradovima kantona. Naglasio je uspjeh Stranke u donošenju Skupštinske Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata na području Zeničko-dobojskog kantona od koje će najveće koristi imati obični mještani koji nisu mogli zbog raznih birokratskih prepreka legalno izgraditi kuće na svojoj babovini.

Zajednički je zaključeno da sastanci sa mještanima trebaju biti češći u cilju redovnog praćenja aktualne problematike i  blagovremenog preduzimanja mjera od strane aktualne vlasti na rješavanju iste.

KANTONALNI ODBOR

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno