Politika

Saopćenje za javnost: Dan SPU BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH Grada Zenica, svim članovima Stranke u Bosni i Hercegovini, a posebno svim članovima Gradske organizacije Stranke penzionera/umorivljenika BiH Grada Zenica, čestita 27.decembar, Dan Stranke Penzionera/umirovljenika BiH!

Historijski gledano , 27.decembra 2001.godine u Zenici ujedinile su se tada postojeća Demokratska stranka penzionera BiH i Stranka penzionera Federacije Bosne i Hercegovine, te je na osnovu toga formirana Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine.

U svom djelovanju Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine je do sada imala promjenljiv uspjeh u predstavljanju svog članstva na svim nivoima vlasti. Prije desetak godina ova stranka je imala svoje predstavnike u općinskim/gradskim vijećima u određenim općinama /gradovima Zeničko –dobojskog kantona , Sarajevskog i Tuzlanskog kantona kao i predstavnike na federalnom i državnom nivou. To su prošla vremena od kojih se ne živi! Danas u Zeničko–dobojskom kantonu Stranka penzionera/umirovljenika ima po jednog vijećnika u Zavidovićima, Usori i u Brezi. U drugim dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine situacija je još poraznija. Evidentno da je to veoma malo u odnosu na broj penzionera/umirovljenika po općinama/gradovima !

Trenutno je Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine faktički u vlasti , u Predstavničkom Domu parlamenta Federacije BiH , jer je u koaliciji „POVJERENJE“ sa Strankom Narod i pravda . Do nedavno je Stranka penzionera /umirovljenika BiH bila takođe u kolaciji sa Strankom za BiH u vlasti u Unsko-sanskom kantonu. Odnedano to nije jer Stranka za BiH više nije u vlasti u Unsko-Sanskom kantonu.

Postoji latentna nezainteresovanost penzionera/umirovljenika za politički aktivizam , za članstvo u stranci koja njima pripada , koja ima samo jednu ideologiju i cilj : poboljšanje kvaliteta i nivoa svih oblika materijalnog, društvenog , ekonomskog , zdravstvenog i političkog stanja penzionera/umirovljenika!

Zbog toga na današnji dan, Dan stranke penzonera/umirovljenika , Gradska organizacija stranke penzionera/umirovljnika Zenica , još jedanput apeluje na penzionere/umirovljenike da nam se pridruže, da postanu članovi NJIHOVE stranke, da aktivno učestvuju u radu stranke i u provođenju sadržaja iz Programa Stranke penzionera/umirovljenika BiH i na osnovu Statuta Stranke penzionera/umirovljenika BiH. Da je sreće penzioneri, mladi i borci bi vrlo lako mogli uzeti vlast na gotovo svim nivoima i u gotovo svim općinama/gradovima i sami rješavati , između ostalih, i svoje egzistencijalne probleme.! Zašto je to tako, neka se zapitaju naši dragi penzioneri/umirovljenici. Do njih je ! Do nas je.

Još jedanput želimo sretan 27.decembar Dan Stranke penzionera/umirovljenika BiH!

Predsjednik Gradske oranizacije SPU BiH Zenica mr.Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno