Politika

Saopćenje za javnost Boris Britvar: Najznačajniji sportski objekat u Zenici mora biti rekonstruisan!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Boris Britvar: Najznačajniji sportski objekat u Zenici mora biti rekonstruisan! – Zenica ima bogatu sportsku prošlost, a možemo se pohvaliti za bosanskohercegovačke uvjete, odličnom sportskom infrastrukturom, a i pored toga klubovi ne ostvaruju zapažene rezultate, jer očigledno mnoge stvari ne funkcionišu kako trebaju. Usuđujem se reći da su sportski rezultati i poražavajući i dosta lošiji od kako idemo ‘gradonačelnikovim evropskim putem’. Najznačajniji sportski objekat svakako je naš stadion Bilino polje koji je neophodno uskladiti sa novim vremenom, zbog pravila UEFA-e, zbog navijača i organizacije najvećih evropskih sportskih događaja, kao i u cilju svrsishodnog iskorištenja gradskog prostora.

U prilogu je jedno od mogućih rješenja rekonstrukcije i natkrivanja stadiona koje uključuju formiranje novih poslovnih sadržaja i podzemene garaže.

Korist od projekta Bilino polje bi bila višestruka.

BiH bi konačno dobila nacionalni stadion, grad bi dobio nove poslovne sadržaje, a stanari Lamele podzemnu garažu i rješenje dugogodišnjeg problema parkiranja.

Jedno od najčešćih pitanja jeste na koji način obezbjediti novac za nove projekte od značaja za grad i investicije za poboljšanje sportskog, kulturnog i poslovnog ambijenta. Postoji više modela finansiranja, a jedan od njih jeste i racionalno i zakonito upravljanje i raspolaganje gradskom imovinom što sam pojasnio u svom tekstu Zenica nije siromašan grad.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno