Zenica

Saopćenje za javnost: Ambasador EU Wigemark pohvalio aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Zenica

Saopćenje za javnost: Ambasador EU Wigemark pohvalio aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Zenica  – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svome kabinetu Nj. E. Lars – Gunnar Wigemarka, specijalnog predstavnika Evropske unije i šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka koji je bio više nego srdačan, obzirom da je zbog podrške unaprijeđenju uslova života u našoj lokalnoj zajednici Nj.E. Lars – Gunnar Wigemark dobitnik javnog priznanja “Počasni građanin Zenice”, razgovarano je o nekoliko tema. Između ostalih, to su pokretanje pilot projekta elektronskog glasanja na predstojećim lokalnim izborima, saradnja Grada Zenica sa Zeničko-dobojskim kantonom, te poboljšanje privrednog ambijenta u gradu Zenica.

Gradonačelnik Kasumović upoznao je ambasadora Wigemarka o najznačajnijim aktivnostima Gradske uprave Zenica.

Ono što je meni kao Gradonačelniku najbitnije je da su građani Zenice prezadovoljni mojim radom. Otkako sam preuzeo mandat, riješio sam sve kapitalne projekte. Tu prije svega mislim na višedecenijski problem zagrijavanja stambenih i poslovnih objekata, vodosnabdijevanje i prezaduženost. Stabilizovao sam budžet, ukinuo finansiranje političkih stranaka i oživio grad u društvenom i kulturnom smislu“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Dodao je kako je Gradska uprava Zenice poduzela niz mjera za unaprjeđenje poslovnog ambijenta.

Sretan sam što sam sa svojim saradnicima postigao da je Zenica najpovoljnija za ulaganje. Prije samo nekoliko dana u Poslovnoj zoni smo prodali 17 neizgrađenih građevinskih parcela. Implementacijom projekta LIFE smanjili smo administrativne takse za usluge koje pružamo našim građanima, ali i investitorima. Od preuzimanja dužnosti Gradonačelnika, u Zenici je otvoreno oko 2900 radnih mjesta“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ambasador Wigemark je pohvalio inicijativu gradonačelnika Kasumovića za uvođenje elektronskog glasanja, gdje bi Zenica bila prvi grad u BiH u kojem bi se spriječio svaki vid nepravilnosti u izbornom procesu. Posebno pohvalno ambasador se izrazio kada su u pitanju napori Gradske uprave Zenica na unaprjeđenju uslova života građana i stvaranju povoljnijih uslova za privređivanje.

Sagovornici su se i dotakli i političkih prilika u Zeničko-dobojskom kantonu. Ambasador Wigemark je pozvao sve učesnike vlasti na svim nivoima da međusobno sarađuju, jer građani BiH nemaju više vremena za gubljenje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem