Politika

Saopćenje za javnost: A-SDA za ravnomjerno uključenje u rješavanje migrantske krize

Saopćenje za javnost: A-SDA za ravnomjerno uključenje u rješavanje migrantske krize – Jučer je na Klubu Bošnjaka i na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dr.sc. Ramo Isak, delegat u Domu naroda, zahtijevao da se svi delegati, članovi vlade i sve institucije u Federaciji BiH ravnomjerno uključe u rješavanje migrantske krize.

Očito je da je u posljednje vrijeme problematika upravljanja migrantskom krizom prevazišla mogućnosti Unsko-sanskog kantona. S obzirom da se tzv. “Balkanska ruta”, kao jedina koja je preostala migrantima na njihovom putu prema Evropskoj uniji, svom žestinom sručila na ovaj kanton, objektivno prijeti i dodatna opasnost da se zbog toga stanovništvo Unsko-sanskog kantona pridruži masi onih koji svoju budućnost i perspektivu vide u odlasku na zapad.

Zog toga, kao i zbog činjenice da je na ovom području stanje postalo humanitarno alarmantno i da po svome obimu i složenosti prevazilazi mogućnosti ovog kantona, Isak poziva da se svi kantoni podjednako uključe u rješavanje migrantske krize, kako Unsko-sanski kanton ne bi ostao prepušten sam sebi.

Kantonalni odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem