Zenica

Saopćenje Sindikata radnika RTV Zenica: Otkaz radniku kao pritisak na sve zaposlene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Saopćenje Sindikata radnika RTV Zenica: Otkaz radniku kao pritisak na sve zaposlene – Saopćenje Sindikata radnika RTV Zenica o otkazu novinaru Rešadu Šabanoviću prenosimo u cijelosti
Otkaz radniku kao pritisak na sve zaposlene
Najnoviji potezi Uprave JP RTV Zenica prema radnicima ove firme, davanje otkaza u petak 6. marta 2020. godine, novinaru Rešadu Šabanoviću koji ima 24 godine staža u ovoj medijskoj kući, i to bez prava na žalbu i bez otkaznog roka, novi je udar na “nepodobne” kadrove.
U obrazloženju otkaza koji je potpisao direktor Nandino Škrbić navedeno je kako je Šabanović imao odranije mjeru predisključenja a da ga je jedan od kolega prijavio da je u četvrtak u toku radnog vremena igrao igru sa kartama na računaru.
Ovo je po nama članovima Sindikata, nova, radikalna etapa u nastojanju Uprave RTV Zenica u disciplinovanju “nepodobnih” kadrova i članova Sindikata, s krajnjim ciljem da se kao organizacija koja štiti prava radnika rasturi, a ljudi dodatno izvrgnu mobingu i pritisku.
Uprava RTV Zenica kao vid kazne u četvrtak 5. marta 2020. godine je degradila novinara Danka Travar na niže radno mjesto jer navodno nije napisao vijest za web portal zenicainfo.ba, portal RTV Zenice.
Sindikat radnika RTV Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno