Politika

Saopćenje SDA ZDK: Vlada ZDK je stabilna, opozicija pokušava zbuniti javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koordinacija aktuelne skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu, a koju čine SDA, HDZ BiH, NES i nezavisni zastupnici, potvrdila je na jučerašnjem sastanku u Zenici da je većina stabilna i da aktuelna Vlada ima punu podršku većine.

Koordinacija daje bezrezervnu podršku Vladi da nastavi sa započetim aktivnostima i projektima važnim za građane, privredu i razvoj Zeničko-dobojskog kantona. Vlada koja se uspješno bori protiv pandemije virusa kovid, realizuje projekte izgradnje puteva i vodosnabdijevanja te radi na općem podizanju standarda zaslužuje podršku.

U tom smislu, pompezno najavljivani sastanak opozicije o rušenju Vlade pokazao je da opozicija uopće nema kapacitet te da se radi samo o još jednom pokušaju destabilizacije vlasti i zbunjivanja javnosti, a radi skretanja pažnje sa istraga o koruptivnim radnjama i pravosnažnih presuda zbog zloupotrebe položaja svojih funkcionera.

Iako tvrde da imaju dovoljno ruku, činjenica je da još nikad niko nije vidio spisak sa dovoljnim brojem potpisa zastupnika, jer on zapravo ne postoji niti je moguć. Zbog toga se slobodno može reći da je 12-ti. pokušaj neprincipijelne opozicije doživio potpuni fijasko, jednako kao i svaki prethodni te da će im formiranje većine ostati neodsanjani politički san. Potpuno je očito da politički mešetari jeftinim političkim spinovima i populizmom žele zbuniti javnost.

Umjesto predstava za javnost, bilo bi bolje da vođe opozicije u svojim općinama rade na stvaranju uslova za bolji život i realizuju projekte važne za lokalnu zajednicu i Zeničko-dobojski kanton.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno