Politika

Saopćenje SDA, DF i HDZ ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST USLJED REAGIRANJA ŽENSKIH UDRUŽENJA NA ČINJENICU DA NEMA ŽENA U PREDVIĐENOM SASTAVU VLADE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Činjenica da  je žena na čelu Skupštinskog rukovodstva u Zeničko-dobojskom kantonu jasno govori o tome kakav stav prema mjestu žena u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ima Skupština Zeničko-dobojskog kantona.

Rukovodeći se svim važnim parametrima za izbor kandidata za ministarske pozicije Kantonalni odbori SDA, DF-a i HDZ-a su svjesni da  ovaj put u konačnom odabiru kandidata imamo samo prijedloge za ministre no shodno tome u svim narednim imenovanjima  koje vrši vlada i Skupština  vodit će se računa o rodnoj zastupljenosti.

Zajednički stav svih predsjednika Kantonalnih odbora je da dalje prolongiranje konstituisanja Vlade ni u kom slučaju nije primjereno zbog svih složenih zadataka čije rješavanje od strane Vlade ne trpi prolongiranje.

Predsjednici  Kantonalnih odbora  SDA, DF i HDZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno