Politika

Saopćenje sa 10. sjednice Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u u sali 301/III sprat Aneksa zgrade RMK Promet-a, (sjedište Kantona), u Zenici, sa početkom u 10:30 sati održana 10. sjednica Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva na kojoj je Karahasanović Samir preuzeo dužnost zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i razmatrano sedam tačaka dnevnog reda.

U okviru prve tačke dnevnog reda Skupština je prihvatila Nacrt Zakona o javnim priredbama, a potom u okviru druge tačke dnevnog reda Skupština je prihvatila i Nacrt Zakona o mirnom okupljanju, predlagača zakona Vlade Zeničko-dobojskog kantona, te uputila u javnu raspravu u sve općine i gradove Zeničko-dobojskog kantona, sa rokom za provođenje javne rasprave od 30 dana.

U okviru treće tačke dnevnog reda Skupština je donijela Zakon o izmjenama Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu, predlagača Vlade Zeničko-dobvojskog kantona.

Na današnjoj sjednici Skupština je razmatrala i Elaborat o opravdanosti promjene naziva Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta u Zenici u Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka Univerziteta u Zenici i po okončanju rasprave donijela Odluku o usvajanju Elaborata o opravdanosti promjene naziva Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta u Zenici u Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka Univerziteta u Zenici, kao i Odluku o promjeni naziva Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta u Zenici u Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka Univerziteta u Zenici.

U okviru pete tačke dnevnog reda zastupnici u Skupštini su razmatrali i zaključkom primili na znanje Izvještaj o finansijskoj reviziji Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica za 2021. godinu, Ureda za reviziju institucija u Fedraciji Bosne i Hercegovine sačinjen u septembru 2022. godine.

Potom su razmatrali Izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva Zenica i isti je zaključkom Skupštine prihvaćen.

U okviru posljednje tačke dnevnog reda razmatran je Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za 2022. godinu koji nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio prihvaćen.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno