Zenica

Saopćenje: Potpisan ugovor, uskoro rušenje i izgradnja nove zgrade Paviljona I u KPZZT Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Isak potpisao ugovore: Uskoro rušenje i izgradnja nove zgrade Paviljona I u KPZZT Zenica

Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa (KPZZT) u Zenici, potpisao je ugovor za realizaciju projekta rušenja postojećeg objekta i izrade idejnog projekta za Paviljon I.

Naime, cilj realizacije projekta je proširenje postojećeg kapaciteta KPZZT Zenica i gradnja novog modernog paviljona za smještaj zatvorenika u skladu sa važećim zakonskim propisima, tehničkim normama i standardima za projektovanje objekata predmetne namjene.

-Izgradnja novog objekta predlaže se na lokaciji u unutrašnjem krugu KPZZT Zenica na mjestu tri krila postojećeg troetažnog objekta forme slova „T“, sa proširenjem dijelom na površinu internog dvorišta male šetnice, dijelom na zelenu površinu saobraćajnice i poligona – igrališta koji prostornim ograničenjem definiraju horizontalni gabarit novog objekta, pješački prilaz i uređenje oko objekta – kaže direktor Isak.

Pojašnjava kako prostorni obuhvat čine novi objekat Paviljon I sa dvije etaže oblika slova T sa jednim skraćenim krilom, interno dvorište i trotoari oko objekta koji se uklapa u prostor između igrališta – Poligona, Paviljona III, Paviljona II, objekta Stare Uprave i okolnih saobraćajnica.

– Spratnost objekta je prizemlje i jedan sprat sa ukopavanjem kino sale u prizemlju. U prizemlju objekta planirani su ulazni dio, dio za smještaj zatvorenika i kino sala kapaciteta 200 mjesta – pojašnjava direktor Isak.

Ističe kako se, prema projektu, u glavnom krilu na spratu nalazi 14 ćelija po maksimalno četiri zatvorenika, prostorija za pušenje, hodnik i požarno stepenište.

Maksimalan kapacitet Paviljona I iznosit će oko 168 zatvorenika i 44 zaposlenika, a bruto površina objekta iznosit će oko 3500 metara kvadratnih.

PRESS KPZ ZT ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno