Politika

Saopćenje: Okončane posjete mjesnim zajednicama Nemilskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okončane posjete mjesnim zajednicama Nemilskog sliva, unaprijediti uslove života za sve građane Zenice, bez obzira na njihovu lokaciju ili socioekonomski status

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer je sa svojim saradnicima okončao posjete mjesnim zajednicama Nemilskog sliva.

Radni sastanci sa predstavnicima mjesnih savjeta i mještana upriličeni su u Šerićima, Vukotićima, Jastrebcu, Bistričaku te Orahovici. Bila je ovo prilika za gradonačelnika Kasumovića i njegove saradnike da direktno čuju brige i potrebe građana iz ovih područja te da zajedno razmotre moguća rješenja za poboljšanje kvalitete života u tim sredinama.

Tokom posjeta, razgovaralo se o infrastrukturnim projektima, socijalnim pitanjima, kao i o ekonomskim perspektivama za razvoj ovih područja.

„Apsolutno da je jedan od prioriteta kanalizacija koja potkopava i njive i kuće. Znaju Šerićani da ću ja uraditi sve što je u mojoj moći, jer je ovo najudaljenije selo od Zenice. I ovdje ljudi trebaju živjeti i imati sve. Mogu me napadati još sto godina da sam seoski gradonačelnik, i ovo su građani Zenice, možda ponosniji od mnogih u gradu“, naglašava Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik je istakao važnost aktivnog učešća građana u procesu donošenja odluka te je obećao kontinuiranu podršku Gradske uprave Zenica u rješavanju problema koji su identificirani tokom posjeta.

Također je najavio dalje angažovanje lokalne vlasti na unapređenju uslova života za sve građane Zenice, bez obzira na njihovu lokaciju ili socioekonomski status. Ovi susreti su pokazali da gradonačelnik Kasumović i Gradska uprava imaju otvoren i inkluzivan pristup u vođenju grada te da su spremni da saslušaju potrebe svih građana kako bi zajedno radili na izgradnji bolje i prosperitetnije budućnosti za sve.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno