Nogomet

Saopćenje NK Fortuna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su, protekle sedmice, čelnici NK Fortuna sklopili usmeni dogovor sa čelnim ljudima zeničke filijale BHTelecoma da se odigra revijalni nogometni susret na stadionu Kamberovića polje između prijatelja kluba NK Fortuna i izabrane ekipe zeničke filijale BHTelecom, predstavnici BHTelecoma nisu se pojavili u dogovorenom terminu nego su par minuta pred početak susreta obavijestili čelnike NK Fortuna, putem telefona, da nisu u mogučnosti doći zbog vremenskih neprilika. Susret se trebao odigrati sa početkom od 18h kada su u Zenici vladali i više nego idealni uslovi da se odigra nogometni susret. U isto vrijeme na terenu se spremala ekipa Mladosti iz Doboja/Kakanj prezadovoljna uvjetima.

Da ironija bude veća, čelnici NK Fortuna su se potrudili da sastave jednu respektabilnu ekipu kako bi “ćate” iz BHTelecoma imale priliku okušati se sa nekim od zeničkih majstora fudbala. Proslavljeni zenički nogometni veterani “izvisili” su od strane pomenutih “ćata” no to nije sve, NK Fortuna već je snijela sve troškove zakupa terena, svlačionica, sudijske trojke,… tako da je ovaj mladi nogometni klub, koji od ove sezone debituje u seniorkom kantonalnom takmičenju, osim moralno oštećen i finansijski. Ukupne troškove od oko 2.000KM snijeli su sami sa vlastitog računa, dok su u 3 godine postojanja svaki put odbijani za molbe i dopise upućene BHTelecomu
za finansijku podršku i sponzorstvo.

Očigledno, čelnici BHTelecoma, kao i firma u kojoj rade, spadaju u grupu onih ljudi koji respektuju samo jedno sportsko imeu našem gradu dok drugima, koji su ih mislili lijepo udomaćiti i pružiti nešto lijepo za sjećanje, nisu u stanju ni lično doći i javiti da ne žele igrati nego to saopšte preko telefona. Još jedna u nizu bruka i sramota koju je sportskim i kulturnim udruženjima priredila neka državna institucija.

Duboko razočarana,

UPRAVA NK FORTUNA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno