Politika

Saopćenje – Kasumović na proglašenju najuspješnijih sportista Grada Zenica: Ove godine Grad Zenica je izdvojio preko 12 miliona maraka za razvoj sporta i sportske infrastrukture

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović na proglašenju najuspješnijih sportista Grada Zenica: Ove godine Grad je izdvojio preko 12 miliona maraka za razvoj sporta i sportske infrastrukture

Gradonačelnik Kasumović prisustvovao je proglašenju najuspješnijih sportista Grada Zenica sinoć u Bosanskom narodnom pozorištu.
U svom obraćanju, pored iskazanih čestitki svim sportistima Zenice, a posebno najboljima među njima, istakao je svoja nastojanja da poboljša opće stanje sporta u Zenici, a posebno da unaprijedi sportsku infrastrukturu.

“Mnogi zamjere da nije dovoljno sredstava za sport. Iznenadit će vas podatak da iz godine u godinu Grad Zenica sve više izdvaja sredstva za ovu namjenu. Ove godine je Grad Zenica izdvojio preko 12 miliona maraka u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Istini za volju, preko 9 miliona KM smo izdvojili za Olimpijski bazen, a ostalo je sve direktna raspodjela klubovima. Sretan sam zbog večerašnje manifestacije i zahvalan Sportskom savezu Grada Zenica. Trebamo nagrađivati i isticati mlade sportiste, a Zenica je veliki potencijal u sportu. Zenica ima i veoma razvijenu sportsku infrastrukturu, koju svakako unaprjeđujemo”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Centralni dio svečanosti bio je svakako dodjela nagrada za najbolje sportiste u Zenici. Najuspješnija sportistkinja je Ajla Selimović iz KŽK ‘Čelik’, drugoplasirana je Amna Kahrić iz KK ‘Jumper’, a trećeplasirana Ana Marija Topalović iz ŽOK ‘Željezara’, dok je najbolji sportista Mesud Pezer, član Atletskog kluba Zenica i reprezentacije BiH u bacanju kugle. Drugoplasirani veliki sportista Vedad Karić, član BK ‘Rotacija Spin’, osvajač brojnih priznanja i medalja u BiH i regionu, dok je trećeplasirani Edin Konjić iz STK ‘Mladost’, osvajač brojnih međunarodnih turnira, te sa svojim saigračima osvajač 2. mjesta u Kupu BiH.

Asmir Mrkaljević najuspješniji je sportista iz oblasti sportova za osobe s invaliditetom, osvajač srebrene medalje na svjetskom prvenstvu, reprezentativac BiH, osvajač brojnih medalja s klubom sjedeće odbojke ‘Čelik 07’.

U prvoj kategoriji, nazvanoj ‘Posebna nagrada za promociju Grada Zenica’, nagrada je dodijeljena Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno