Politika

Saopćenje: Kasumović na otvorenju novouređenih sportskih terena u Zenici kao simbola inkluzije i društvene integracije osoba sa invaliditetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Kamberovića polju gradonačelnik Fuad Kasumović svečano je otvorio novouređene sportske terene kao dio projekta “Most među različitostima”. Ovim događajem nije se samo ozvaničila upotreba sportskih terena, već je on i simbol predanosti inkluziji, zajedništvu i napretku.

Projekat “Most među različitostima”, koji je realizovan od strane Rotary zajednica i sredstvima Global Granta “Hearts of Europe” te finansijsku pomoć USAID-a, predstavlja simbiozu lokalne inicijative i međunarodne podrške. Ovaj projekat imao je za cilj adaptaciju košarkaškog i odbojkaškog terena, pružajući lokalnoj zajednici unaprijeđene uslove za rekreativne i takmičarske aktivnosti, s posebnim naglaskom na inkluziju osoba sa invaliditetom. Partner na realizaciji ovog projekta bila je Koalicija organizacija osoba s invaliditetom ZDK.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni gosti, ističući tako značaj projekta, a gradonačelnik Kasumović u svom govoru istakao je ključnu ulogu Rotary zajednice, USAID-a, Grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u ostvarenju ovog projekta.

„Ovi rekonstruisani tereni nisu samo prostor za sportske aktivnosti, oni su i mjesto gdje se inkluzija ostvaruje u praksi. Osim toga, ovi tereni su rezultat međunarodne saradnje i podrške, što naglašava veliki značaj ovog projekta i pokazuje kako zajedno možemo postići velike stvari”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Rekonstrukcija terena obuhvatila je zamjenu elektroinstalacija, konstrukciju terena, postavljanje videonadzora, kao i modernizaciju rasvjete. Zahvaljujući angažmanu JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, ovi tereni postali su sigurniji i funkcionalniji, pružajući bolje uslove za sportske aktivnosti.

Očekuje se da će otvaranje novih terena biti pozitivan impuls za mlade generacije i sve ljubitelje sporta u Zenici, pružajući im prostor za napredak, rekreaciju, međusobno druženje te društvenu inkluziju osoba sa invaliditetom. Projekat “Most među različitostima” predstavlja simbol zajedništva i povezanosti u Zenici, postavljajući temelje za dalji razvoj sportske infrastrukture i društvene integracije različitih kategorija stanovništva.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno