Naše

Saopćenje Hamze Dizdarevića za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na stranici Rijaseta  pojavio se tekst sa naslovom “O ponašanju nastavnika islamske vjeronauke” koji je prenio i Zenicablog koji sam pročitao i frapirao se. Učesnici sastanka kod Muftije su osobe koje su počinile niz nezakonitih radnji i na ovaj način su pokušale prikriti upravo ono što su pripisali meni. Oni su ti koji narušavaju ugled ne samo obrazovnih institucija, nego i ugled institucija ove države. Dračo Hadžira, direktorica Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju  u Zenici, je dva puta prekršajno kažnjena za nezakonite radnje, kao i škola i na taj način nanijela štetu Budžetu i kompletnoj školi. Sve to je uradila sa predsjednikom Školskog odbora Alijagić Seadom koji u školi vrši nezakonito zapošljavanje  i mnoštvo drugih nezakonitih radnji, a što je sve dokumentovano i o tome postoji relevantna dokumentacija. Ove dvije osobe nisu čak poštovale ni Upozorenja Ministarstva, a pokušavaju govoriti o mome kredibilitetu.
U momentu sastanka (14.9.2015.godine) koji su imali u Muftijstvu ja uopće nisam bio zaposlenik OŠ “Hamza Humo” u Babinu, a tu je bio direktor Bašić Almir koji je također počinio niz nezakonitih radnji, a najgora je što nije poštivao Kriterije prilikom zapošljavanja i  zbog toga sam štrajkovao glađu ispred Ministarstva. Pokušao je sakriti 17 časova vjeronauke. Nakon moje intervencije Ministarsvo mu je izdalo Upozorenje koje nije ispoštovao. Na konačnoj rang listi ja sam prvi kao tehnološki višak, a on je angažovao 13 osobu sa liste i to osobu koja nema položen ni stručni ispit. Nezakonito je raspoređivao radnike i izdavao Rješenja o tehnološkom višku i još mnogo toga, a o svemu ovome postoji dokumentacija. Čak sam u ovu školu konkurisao i za mjesto higijeničara, ali su mi odbili dokumentaciju i napisali da je neuredna. Sve ovo sam razotkrio i insistiranjem kod Ministarstva pokušao ispraviti i zbog toga su se  udružili kako bi mene diskreditovali U islamskoj zajednici, jer nisu imali drugog načina. Ja imam ocjenu o radu “naročito se istiće”, pohvalu od te iste direktorice Dračo, ja imam zvanje “nastavnik savjetnik”. Isti pokušaj je pravila Dračo prije dvije godine kada je prvi put bila prekršajno kažnjena kada su pokušali lažima i podmetanjima da me diskredituju.
Ja se borim za poštivanje zakonskih propisa, borim se za osnovno ljudsko pravo “pravo na rad”, borim se za egzistenciju svoje porodice i ako je to narušavanje ugleda obrazovnih institucija i Islamske zajednice, onda je neko i 1993.godine kada sam nosio pušku i bio maloljetni dobrovoljac trebao kazati ne -to je ugrožavanje ugleda države, dok je ista Dračo bila po Njemačkoj, a pripadnici Islamske zajednice mi ko majmunu donosili banane na liniju.
O ovoj udruženoj kriminalnoj grupi postoji mnoštvo dokumenata o nezakonitim radnjama u njihovim školama i protiv istih je podnešeno nekoliko krivičnih prijava što se također može provjeriti i oni su ti koji su trebali biti davno smijenjeni, a smetam im ja  i trebaju Islamsku zajednicu kako bi se sakrili iza nje, pa povedu na sastanak i mog kolegu Pašalić Sameda kojeg nisam nikada krivi pogledao da im pomogne u njihovim lažima. Kolega Samed pokušava uzeti egzistenciju meni i mojoj porodici, a svoju suprugu zapošljava kao medicinsku sestru u novootvorenoj ambulanti u Arnautima. Oni trebaju imati sve, a ja ništa zato što govorim o kriminalu i korupciji i što im smetam u vršenju njihovih nezakonitih radnji. Sve što sam napisao je dokumentovano i ništa nije rečeno proizvoljno i zato i ovim putem tražim smjenu ovih osoba.
Hamza Dizdarević, s.r.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno