Politika

Saopćenje: Grupa generala Armije BiH podržala Izetbegovića – Rješenje za mirnu Bosnu

Podijeli ovu vijest:

-Bakir Izetbegović zapravo je jedini kandidat Bošnjaka za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, koji se ne stidi svoje nacionalne, vjerske i tradicijske pripadnosti Bosni i Hercegovini. Svjesni toga generali Armije Bosne i Hercegovine Halil Brzina, Sulejman Vranj, Fikret Prevljak, Hamid Bahto, Ismet Hadžić-Mutevelija i Nedžad Ajnadžić uputili su javnu podršku kandidatu SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću.

Kako ističu pomenuti generali u minulom periodu Bosna i Hercegovina bila je pred nekoliko sigurnosnih izazova, a jedina politička reakcija stigla je od gospodina Izrtbegovića, koji je svojim djelovanjem jednostavno nadjačao protivnike jake, stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine. Nemamo ništa protiv drugih kandidata, ali oni definitivno nisu ni približno ozbiljni kao Bakir Izetbegović, smatraju generali.

Istakli su i da Denis Bećirović ukoliko želi da se nametne kao osoba koja će štititi interese Bosanaca i Hercegovaca mora prvo da nauči da se ne stidi svoje tradicije i pripadnosti narodu od kojeg očekuje glasove.

Generali Brzina, Vranj, Hadžić-Mutevelija, Prevljak, Bahto i Ajnadžić sigurni su da je Bećirović o tome šta misli o svom narodu pokazao i napuštanjem dženaza namaza u genocidu ubijenim Srebreničanima 11.jula ove godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno