Politika

Saopćenje Gradske uprave: Gradonačelnika Kasumovića posjetio Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića posjetio je danas u njegovom Kabinetu Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske.

Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović i potpredsjednik RS-a Duraković razgovarali su o brojnim temama, kao i cjelokupnoj političkoj situaciji u BiH. Poseban akcent bio je na manjem bh. entitetu čiji je Duraković i potpredsjednik.

“Poslije dugogodišnje saradnje, budući da se poznajemo dugo godina, razgovarali smo o donošenju zakona strateške pomoći povratnicima u Republiku Srpsku na nivou Federacije, a koji bi se odnosio na sve Kantone odnosno općine/gradove. Kao gradonačelnik Zenice sam podržao ovu ideju budući da se ona odnosi i na gradove. Dakle, to bi bila strateška pomoć koja bi se zakonski definisala, a ne kao što je to do sada bio slučaj da se dobiva pomoć u smislu paketa. Ne, ovo bi bilo na jednom većem nivou i podrazumijevalo bi stratešku pomoć i u dijelu osnivanja firmi, unapređenja poslova, ali i opstanka povratnika”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Potpredsjednik RS-a Duraković zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na spremnosti da podrži ovu njegovu ideju, ali i što je stavio na raspolaganje Grad Zenicu u svakom smislu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno