Politika

Saopćenje: Gradonačelnik Kasumović posjetio mjesne zajednice, dogovoreni prioriteti u 2024. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice i ove godine počeo je sa realiziranjem posjeta mjesnim zajednicama, a na taj način još jednom je pokazao da, slušajući potrebe sugrađana, nastoji unaprijediti uslove života u svim dijelovima Zenice.

Kroz razgovor sa mještanima mjesnih zajednica Varda, Zahići – Živkovići, Osredak – Gradina, Seoci, Gornje Crkvice, Donje Babino, Sebuje i Babino, gradonačelnik je saznao koji su to njihovi prioriteti i potrebe za 2024. godinu kada se radi o infrastrukturi.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, iako je u proteklim godinama realizirano mnogo projekata, građani i dalje imaju svoje zahtjeve i pred Gradskom upravom Zenica ima još dosta posla kako bi se saniralo loše i zapušteno stanje kakvo je zatečeno prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika 2016. godine.

“Naprimjer, u Babinu je urađeno puno toga, ali još imamo posla. Uradili smo prelijep društveni dom odnosno renovirali ga jer je bio potpuno devastiran, asfaltirali smo brojne ulice, međutim, građani imaju druge, nove, zahtjeve. Saslušao sam građane u svakoj posjećenoj mjesnoj zajednici i zajednički smo odredili koji su to prioriteti koje ćemo uraditi u 2024. godini”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Mještani svih posjećenih mjesnih zajednica zadovoljni su dosad urađenim poslom, te nisu krili oduševljenje što je praksa posjete gradonačelnika nastavljena i u ovoj godini čime je, kako su kazali, još jednom pokazao da je “čovjek koji sluša narod” zbog čega su mu uručili i zahvalnicu.

Nastavak posjeta ostalim gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama planiran je naredne sedmice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno